Joka taaperon herkku: pastavuoka

IMG_7186Kun viikonloppuna ylitsejääneet pastat sekä broilerinpalaset katselivat minua maanantaiaamuna jääkaapista, päätin valmistaa niistä jotakin erityisesti Pikku-Kokkia ilostuttavaa, pastavuokaa. On nimittäin niin, että vaikka pikkumiehemme ikäisekseen sangen kaikkiruokainen onkin, on yksi ehdottomia huippujuttuja niinkin tylsä asia kuin makaroni – vaikka ihan sellaisenaan.

Tämän vuoan kokosin keittelemästäni tomaattikastikkeesta, broilerista, makaronista ja sekavihanneksista. Yksinkertaista, mutta hyvää, sellaista sopivaa maanantairuokaa ja oiva tapa käyttää edellisten päivien rippeitä. Mikäs siinä.

Ohjeen tomaattikastikkeeseen lainasin Chocochililtä, mutta muuta yhteistä meidän pastavuoillamme ei sitten oikeastaan olekaan. Kieltämättä hänen italialainen pastavuokansa kyllä alkoi siinä määrin kiinnostaa, että sitä taidan kokeilla lähitulevaisuudessa niin ikään.

Pasta-broilerivuoka

6 annosta

IMG_7181-15 dl kuivaa makaronia
300 g kypsää broileria
200 g sekavihanneksia
2 dl ruokakermaa
juustoraastetta / raejuustoa
tuoretta basilikaa

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 tl balsamicoa
2 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl sokeria
2 tl kuivattua basilikaa
suolaa ja pippuria

Aloita tomaattikastikkeen valmistuksesta.
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa muutama minuutti. Sekoita sipulien joukkoon balsamico. Lisää kuoritut tomaatit ja anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Keittämisen puolivälissä mausta kastike tomaattipyreellä, sokerilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa hiukan vettä (ehkä noin 1-1,5 dl).
Keitä pasta tomaattikastikkeen kiehuessa jättäen se hiukan raa’aksi.
Sekoita paloitellut broilerit pastan joukkoon ja sekavihannekset tomaattikastikkeeseen.
Lado uunivuokaan vuorotellen tomaattikastiketta sekä pasta-broileriseosta jättäen päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Kaada päälle ruokakerma ja ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta tai raejuustoa.
Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 20-30 min. tai kunnes juusto näyttää sopivan kypsältä.
Silppua päälle reilusti tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Jätä kommentti