Kun elämä muutti kotiin – sekä hiukan siskonmakkara-asiaa

Nyt kyllä tuntuu siltä, että lähiaikoina lähes kaikki postaukseni ovat esitelleet helppoja ja nopeasti valmistuvia – vaikkakin toki maukkaita – perheystävällisiä arkiruokia. Näin tälläkin kertaa. Missä ovat tarinat Tunnelmallisista ravintolamaailmassa? Missä taas kerrotaan ihastuttavista Kotikolossa valmistuneista kolmen ruokalajin päivällisistä? Entäpä herkulliset matkakertomukset? No, tosiasia on, että elämä on nyt enemmän kotona. Se on pitkälti arkista, perusrytmiä noudattelevaa ja siksi joskus hieman tylsääkin. Mutta kuitenkin useimmiten aivan mahtavaa. Me vanhemmat emme koskaan kyllästy ihmettelemään, kuinka paljon pieni ihminen voi oppia viikossa, jopa päivässä, kuinka hän saattaa seuraavalla viikolla olla jo ihan uudella tasolla. Mutta onhan elämä totta kai muuttanut muotoaan; eläväisen taaperon kanssa ei mennä fine dining -ravintolaan – mutta ”hyvin koulutetun” lapsen kanssa kyllä, me uskomme – eikä kotona ole mahdollista käyttää koko viikonloppua keittiöpuuhiin, kun yksi perheenjäsenistä on VIELÄ kykenemätön ottamaan osaa tähän lystiin. Mutta tämä on vain väliaikaista, emme me suinkaan ole rakkaita harrastuksiamme unohtaneet. Ja mikä parasta, joidenkin vuosien päästä me toivottavasti pääsemme harrastustemme pariin kokonaisena perheenä ❤

Mutta siis, ravintoloissa me kyllä käymme, Pikku-Kokin ehdoilla tosin, sillä uskomme, että harjoitus tekee mestarin. Paikat vaan usein ovat vanhoja tuttuja, eikä minulla ole tapana kirjoittaa samasta ravintolasta moneen otteeseen. Ja hyvää ruokaa teemme toki Kotikolossa yhä edelleen lähes jokainen viikonloppu. Tai useimmiten Aleksi tekee, minä kun hoidan pitkälti perheen arkiruokailun, ja tästä syystä dokumentointini jää viikonloppuisin yleensä minimiin. Mutta kuten sanottua, aika aikaansa kutakin. Nyt eletään perhe-elämää ja nautitaan siitä!

Pikkuisen reseptiasiaakin tähän päivään upottaakseni vinkkaan teille siskonmakkarapadasta, jolla me aloittelimme laskiaisviikonloppua. Hiukan ohjetta, joka osui silmiini Kotona-blogista, muuteltuani sain aikaiseksi vallan mainiota pataa, joka valmistui Pikku-Kokin puuhaillessa omassa keittiössään. Siis – jälleen kerran – hyvää ja helppoa. Kannattaa korvamerkitä, mikäli siskonmakkara sattuu maistumaan.

Iloista talviviikkoa toivotellen!

Siskonmakkarapata

5 annosta

IMG_73681 iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
400 g siskonmakkaroita
1 rs ruskeita herkkusieniä (minä korvasin kesäkurpitsalla, joka toimi myös hyvin)
2 dl vettä + puolikas lihaliemikuutio
400 g tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
1 tl rakuunaa
muutama pyöräytys mustapippuria
70 g babypinaattia

Lisäksi:
perunamuusia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.
Kuumenna öljy isossa pannussa. Kuullota sipulit pannulla. Purista joukkoon siskonmakkarat. Anna paistua, kunnes makkarat saavat hieman väriä.
Pilko herkkusienet tai kesäkurpitsa ja lisää joukkoon. Ruskista hetki.
Lisää lihaliemi, tomaattimurska, laakerinlehdet, rakuuna, mustapippuri ja babypinaatti. Sekoita ja hauduta noin 15 min.
Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.

Jätä kommentti