Oikein maukkaat lihapullat – vaikkapa vapun buffetpöytään tai piknik-koriin

Vappu, tuo kevään juhlista kuplivin lähestyy jälleen kovaa vauhtia. Enää kolme yötä aattoon. Vaikka meillä tänä vuonna vietetäänkin ”hieman” erilaista vappuaattoa – tuosta varmasti lisää tuonnempana – aiomme joka tapauksessa juhlistaa sitä piknik-tyyliin, Kotikolon patiolla tosin. Eivät sitten sadepisarat tai kylmät viimat haittaa, kun on yltä päältä lasin ja lämpölamppujen varjelema. Voi, miten ihastuttavaa onkaan, kun olemme pitkän odotuksen jälkeen saaneet taas rakkaan kesähuoneemme käyttöön ❤

IMG_8538Seuraavat lihapullat, jotka valmistuivat Perinneruokaa Prkl -blogin ohjeistuksella saivat oivallisen makunsa hunajalla maustetusta teriyaki BBQ-kastikkeesta. Itselleni kastike oli uusi tuttavuus, mutta siinä määrin makoisa, että sille tulee varmasti käyttöä jatkossakin. Muutenkin lihapullaohje vaikutti niin toimivalta, että näitä tulee varmuudella valmistettua tulevaisuudessakin. Meillä nämä pääsevät nyt ensiesittelyssään perunasalaatin ja mausteisten makkaroiden rinnalle vappupöytään, mutta yhtä hyvin ne varmasti toimisivat esimerkiksi perinteisesti perunamuusin kumppanina.

Tällä kertaa otin itseäni niskasta kiinni ja paistoin pullat pannulla yleisesti käyttämäni uunikypsennyksen sijaan. Niin paljon parempaa! Näin ollen päätinkin, että enää en lihapulliani uuniin laita, sillä onhan se totta, että pannulla syntyvä rapea pinta, on yksi niistä lihapullien kohokohdista. Eikä vaiva edes ole suuri.

Näin. Eipä muuta tällä kertaa kuin iloisia vapputunnelmia!

Teriyaki BBQ-lihapullat

30 kpl

IMG_85291 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1,5 dl vichyä
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl teriyaki BBQ-kastiketta (Kikkoman)
1 kananmuna
700 g naudan jauhelihaa
1 ruukku lehtipersiljaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen

Hienonna sipulit ja kuullota niitä paistinpannulla voissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kaada paistetut sipulit kulhoon.
Lisää päälle vichy ja korppujauhot. Mittaa joukkoon teriyaki BBQ-kastike ja kananmuna.
Lisää jauheliha ja hienonnettu lehtipersilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita taikina hyvin.
Pyörittele taikinasta noin 30 lihapullaa ja paista ne pannulla öljy-voiseoksessa kolmessa erässä. Muista, että pannu kannattaa pitää melko miedolla lämmöllä, jolloin lihapullien pinta ei pala ja ne kypsyvät myös sisältä. Pannua ei myöskään kannata täyttää liian täyteen, jolloin se jäähtyy ja lihapullat alkavat kiehua nesteessä.
Jos kuitenkin haluat paistaa lihapullat uunissa, paista niitä 225 asteessa noin 15 min.

One thought on “Oikein maukkaat lihapullat – vaikkapa vapun buffetpöytään tai piknik-koriin

Jätä kommentti