Kaalisämpylät

Sämpylöitä leipoessani tykkään sujauttaa sekaan kasviksia lopputuloksen mehevöittämiseksi. Hyvät sämpylät ovat mielestäni niin ikään rouhean rapsakoita, jonka vuoksi valikoin monesti mukaan taikinaa tehdessäni joko sämpyläjauhoja tai kaurahiutaleita.

Näin ollen seuraava Maku-lehdestä löytynyt reseptiikka houkutteli kokeilemaan ja täytyykin todeta yksinkertaisesti, että lopputulos oli vallan maukas. Vaikka kaalista pidänkin, tuntui ajatus kaalisämpylöistä hiukan erikoiselta, mutta kuten sanottu kannatti testata. Nämä leipäset maistuivat niillekin, jotka eivät kaalista niin välitäkään. Siis kaiken kaikkiaan suositeltava tapaus.

IMG_3855-1

Kaalisämpylät

8-10 kpl

2 dl kaalisuikaleita
2 rkl voita
0,5 dl siirappia
0,5 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kermaviiliä
2 dl kuumaa vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
8 dl sämpyläjauhoja

Kuumenna voi pannussa, mutta älä ruskista. Lisää kaalisuikaleet ja pehmitä niitä lempeällä lämmöllä noin 10 min. silloin tällöin käännellen. Mausta siirapilla, suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kermaviili taikinakulhoon, lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin. Lisää hiiva ja suola sekä puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää loput jauhot sekä kypsennetyt kaalisuikaleet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Annostele taikina pellille sämpylöiksi. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–17 min.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s