Sitruunainen yrttivoikana

Kokonainen kana – tai valitettavasti broileri – vie minut yhä edelleen lapsuuden ruokamuistoihin, jolloin yksi suurista herkuistani oli kaupasta valmiiksi grillattuna ostettu kokonainen broileri, jota söimme usein pilahviriisin kera. Tuollaista broileria eivät meidän lapsemme ole muistaakseni päässeet koskaan maistamaan, mutta tulimmepa kuitenkin ostaneeksi kokonaisen raa’an broilerin.

Reseptiksi valikoimme sitruunaisen yrttivoikanan Jamie Oliverin tyyliin, jossa kanan nahan alle työnnetään yrttivoita ja sitruunaviipaleita. Idea oli vallan mainio ja lopputuloskin melko maukas, joskin yrttejä olisi saanut olla vielä hiukan enemmän ja broileria taas olisi voinut paistaa jonkun verran niukemmin. Nyt se oli ehkäpä hitusen kuivaa. Joka tapauksessa oiva ja suositeltava resepti!

IMG_4038

Sitruunainen yrttivoibroileri

4 annosta

1 (1-1,5 kg) broileri
25 g voita
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
puolikas ruukku timjamia
puolikas ruukku persiljaa
puolikas ruukku basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
3 laakerinlehteä

Lisäksi:
paistinarua

Ota broileri ja voi huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi lintu kauttaaltaan, myös vatsaontelosta.
Hienonna 4–6 oksaa kutakin yrttiä ja kuoritut valkosipulit. Sekoita ne voihin. Halkaise sitruuna pitkittäin. Viipaloi toinen puoli ja lohko toinen.
Työnnä sormi broilerin nahan ja rintalihan väliin. Venytä varovasti, niin että tila hiukan suurenee. Levitä yrttivoi sormin rintalihan ja nahan väliin mahdollisimman tasaisesti. Työnnä voin päälle neljä sitruunaviipaletta.
Täytä linnun vatsaontelo lopuilla yrteillä, sitruunalohkoilla ja laakerinlehdillä. Sido koivet yhteen paistinarulla.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Tarkkaile kuitenkin tilannetta, oma lintumme pääsi tällä paistoajalla kypsymään hieman yli.

Jätä kommentti