Lihapyörykät kuin kaalikääryleet

Minä lähestulkoon rakastan kaalikääryleitä. No, en nyt ihan, mutta tykkään superpaljon – jos niiden valmistusprosessia ei oteta lukuun. Niinpä huomatessani tämän Perinneruokaa prkl -blogissa esitellyn idean kaalikääryleiden makumaailmaa jäljittelevistä helpoista lihapyöryköistä, oli aivan pakko kokeilla.

Olivathan nämä hyviä. Uunin avatessani ihmetys oli suuri, kun vastaan leijaili aivan autettinen kaalikääryletuoksu. Täysin tuoksunsa vertaa eivät pyörykät kaalikääryleiden makua tavoittaneet, mutta verrattavan paljon kuitenkin eli jokaisen kaalikääryleistä pitävän kannattaa ehdottomasti testata. Valmistuksessa aikaa on varattava pyöryköiden kypsiksi hauduttamiseen, mutta muuten ne syntyvät niin sanotusti käden käänteessä.

IMG_4521

Kaalipyörykät

6 annosta

500 g valkokaalia
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
150 g ranskankermaa
0,5 dl puuroriisiä
3 kananmunaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 tl meiramia
0,5 dl siirappia
0,5 dl korppujauhoja
2,5 dl lihalientä

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja silppua sipuli. Paista hetki paistinpannulla öljyssä, kunnes kaali on hieman pehmennyt ja saanut väriä.
Kaada kaali ja sipuli kulhoon ja anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon jauheliha, ranskankerma, puuroriisi, kananmunat ja sekoita. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, meiramilla ja siirapilla. Lisää lopuksi korppujauhot ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile massasta 12 pyörykkää voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 min. Kaada pyöryköiden päälle lihaliemi ja jatka paistamista vielä tunnin ajan.

Jätä kommentti