Ravintola Grönin paahtoporkkanat

Glorian Ruoka&Viini -lehden Lukijan toive -palsta tarjoilee mielenkiintoisia reseptejä, joita lukijat ovat toivoneet julkaistavaksi lehdessä. Reseptien ruoat ovat ruokia, joita niiden toivojat ovat maistaneet ravintoloissa ja joita he toivovat voivansa valmistaa myös kotona. Hauskaa!

IMG_6242-1

Tähän mennessä en jostakin syystä ole näitä reseptejä tullut kokeilleeksi, mutta nyt otin esiin yhden, joka oli kiinnostellut minua jo pitkään. Kyseessä olivat ravintola Grönin paahtoporkkanat. Alkuperäisohjeessa porkkanoita tarjoiltiin hodarinakin tapaan sämpylän välissä majoneesin, sinapin ja paahdetun sipulin kera. Me söimme paahtoporkkanoita tällä kertaa muun ruoan ohella, mutta kieltämättä ajatus hodarista alkoi kiehtoa. Täytynee kokeilla sitäkin, niin hyviä nämä porkkanat nimittäin olivat. Kerrassaan mainiota!

IMG_6248

P.S. Kuten kuvasta näkyy, Pikku-Kokki on niin ikään kiinnostunut ruokakuvauksesta. Joululahjakameralla on tärkeätä päästä näpsimään. No, josko hänestä kehkeytyisi oma, erityinen ruokakuvaajani.

Grönin paahtoporkkanat

6 pientä porkkanaa (á 30 g)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1 tl ruokosokeria
omenaviinietikkaa

IMG_6227

Kuumenna uuni 235 asteeseen.
Pese porkkanat ja leikkaa niistä päät pois. Älä kuori. Sivele porkkanat kauttaaltaan öljyllä.
Murskaa suola ja sokeri keskenään morttelissa. Hiero seos porkkanoihin.
Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille, jätä väleihin tilaa, jotta porkkanat karamellisoituvat kunnolla.
Paahda porkkanoita uunissa noin 20 min. Täydellinen porkkana on kunnolla karamellisoitunut pinnalta, mutta ei vielä muhjua sisältä.
Suihkuta omenaviinietikkaa kypsien porkkanoiden päälle sumutepullosta, jotta etikka leviää tasaisesti.

Jätä kommentti