Persimoneja ja broileria padassa

Ostaessani pussillisen persimoneja, lähinnä kai todetakseni, että niiden aika tältä kaudelta todellakin on ohi, päätin kokeilla niiden käyttöä ruoanlaitossa. Tähän asti olin nimittäin nauttinut persimoneja ainoastaan sellaisenaan tai osana erilaisia salaatteja.

Seuraava persimon-broileripata oli hyvää; tykkäsin erityisesti siitä, miten hyvän vastapainon makea hedelmä toi ruoan muuten soijansävyiselle makumaailmalle.

Siis enpä voi kuin suositella kokeilemaan. Ehkä juuri nyt ei ole se otollisin aika jakaa reseptiä, joka perustuu persimoneille, mutta ehkäpä jokunen muistaa kaivaa tämän esiin sitten loppuvuodesta, kun nuo oranssit pallerot ovat taas parhaimmillaan. Ja mikäli reseptistä innostuu kovasti, ei liene estettä korvata persimonia vaikkapa mangolla, jota pitäisi kuitenkin olla saatavilla ympäri vuoden.

Kiva, hedelmäinen pataruoka.

IMG_6720-1

Persimon-broileripata

4 annosta

4 persimonia
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
1 paprika
2 rkl rypsiöljyä
600 g broilerin paistileikkeitä
2 dl riisiä
400 g tomaattimurskaa
2-4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua timjamia
0,25 tl rouhittua mustapippuria

IMG_6721

Huuhtele persimonit ja lohko ne neljään osaan. Kuori valkosipulit, sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy isolla korkeareunaisella pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin 3–5 min. ja ota ne pois pannulta. Paista sitten sipuleita ja porkkanoita pannulla muutaman minuutin ajan ja lisää sen jälkeen paprika ja riisi. Paista muutama minuutti niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
Kaada tomaattimurska ja 2 dl vettä pannulle, lisää liemikuutio ja broilerit ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla 15 min. Lisää tarvittaessa vettä.
Mausta pata soijakastikkeella, timjamilla ja pippurilla. Lisää persimonit ja kypsennä vielä 5 min.

Jätä kommentti