Vallan maukas linssimureke

Linssimureke, oi linssimureke! Tässä ruoka, jota lienen valmistanut jo ainakin kolme kertaa, koska se vaan on niin hyvää ja lisäksi riittoisaa. Esittelyyn tämä ”mötikkä” kuitenkin pääsee jostakin syystä vasta nyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Reseptin löysin Ruoka-alkemisti -blogista, tosin hiukan olen sitä joka kerta muutellut. Esimerkiksi kikhernejauhoja minulla ei ole koskaan ollut käden ulottuvilla, joten olen korvannut niitä kananmunalla ja pienellä määrällä korppujauhoja. Ruoan vegaanisuus tosin kananmunan myötä karisee pois, joten sitä arvostavien kannattaa pysytellä alkuperäisreseptissä.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, ihan omasta murekemielipiteestään huolimatta. Vaikka itse perinteisestä lihamurekkeesta pidänkin, ei tästä linssimurekkeesta nauttiakseen tarvitse tulla sen kanssa juttuun. Ja rinnallekin riittää mainiosti jonkinlainen jogurttikastike, miksei hieman paksumpi jogurtti ihan sellaisenaankin.

IMG_7509

Linssimureke

6 annosta

3 dl (kuivia) punaisia linssejä
300 g bataattia
250 g kukkakaalia
4 dl kikhernejauhoja (tai 1-2 kananmunaa ja 1 dl korppujauhoja)
1 iso keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
(1 iso maustekurkku)
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl balsamicoa
2 tl savupaprikaa
1 tl mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl suolaa

Kypsennä linssit suolatussa vedessä ohjeen mukaan.
Kypsennä kuorittu bataatti ja kukkakaali keittämällä.
Soseuta bataatti ja kukkakaali. Valuta linssit ja sekoita kasvismassaan. Lisää kikhernejauhot.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota öljyssä halutessasi.
Lisää murekemassaan sipulit, (kuutioitu maustekurkku) ja loput ainekset. Tarkista maku ja mausta lisää halutessasi.
Kaada massa leivinpaperoituun uunivuokaan, esimerkiksi leipävuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Huomioi kuitenkin, että mitä löysempää murekemassa on, sen pidempään se kypsyy uunissa. Varaudu siis paistamaan jopa tunnin verran, jotta mureke kypsyy kauttaaltaan. Anna jäähtyä ennen vuoasta siirtämistä, jäähtymisen yhteydessä mureke tiivistyy.
Tarjoile esimerkiksi jogurttikastikkeen kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s