Lumoava kanavuoka

Joitakin aikoja sitten ensikokeiluun päätynyt Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä inspiraationsa saanut kanavuoka valmistui meillä pienen ajan sisällä jo toistamiseen. Helppoudestaan huolimatta ruoka nimittäin on erittäin maukasta ja maistuu perheemme jokaiselle jäsenelle – mikä tällä hetkellä ei ole kovinkaan yleinen tilanne. Tämän kertaista versiota tuunasin hiukan lisäämällä paistokseen aimo määrän lehtikaalia, joka teki siitä vielä entistäkin parempaa. Ihastuttava arki-iltojen pelastaja on siis tässä.

Esivalmisteluiksi riittää ainesosien asettelu uunivuokaan ja pian uunista leijailee jo lumoava tuoksu. Riisit voi periaatteessa kypsentää uunissa samalla kertaa, kunhan vaan muistaa lisätä liemen ja mausteiden määrää. Tai vaihtoehtoisesti keittää riisit erikseen kattilassa. Molempi parempi.

Helppo kanavuoka

4 annosta

800 g kanafileitä
suolaa ja mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
muutama timjamin oksa
puolikas sitruuna
100 g lehtikaalia
200 g tomaatteja
400 g tomaattimurskaa tai kuorittuja tomaatteja
2 dl kanalientä
100 g fetajuustoa

Mausta kanafileiden pinta suolalla, pippurilla ja paprikajauheilla. Asettele fileet suureen uunivuokaan.
Kuori sipuli ja valkosipuli ja leikkaa neljään osaan. Hienonna timjami ja leikkaa sitruuna viipaleiksi. Irrota huuhdelluista lehtikaalin lehdistä kova ruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Paloittele tomaatit.
Sekoita tomaattimurska ja kanaliemi keskenään. Kaada liemi vuokaan.
Ripottele päälle sipulit, timjami, sitruunan viipaleet, lehtikaali, tomaatit ja murusteltu fetajuusto. Painele lehtikaalin lehdet liemen alle, jotta ne eivät pala.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 min.
Tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Jätä kommentti