Monella tapaa mainiot herkkusieni-quinoapihvit

Koska rakastan nuukailua sekä arvostan kauppojen nykyään tarjoamaa mahdollisuutta ostaa parhaat päivänsä nähnyttä hävikki- tai oikeammin hyvikkiruokaa, ovat meillä syötävät hedelmät ja kasvikset valtaosin peräisin tällaisista hävikkilaatikoista. Tämä lieneekin toinen syy sille, että meillä syödään nykyään niin paljon kasvisruokaa. Aina on jääkaapissa jotakin, jolle pitäisi nopeasti keksiä käyttöä. Toinen syy on tietysti oma periaatepäätökseni panostaa perheen kasvisruokailuun. Kaiken muun hyvän lisäksi tykkään siitä, että kyseisiä laatikoita ostaessa kotiin kantautuu raaka-aineita, joita muuten ei tulisi kokeiltua sekä tietysti siitä, että ateriat vaihtuvat ihan toisella tapaa, kun valittavana ei aina ole tuttuja ja turvallisia ainesosia.

Hyvikkilaatikoiden kaksi ehdotonta vakioasukasta ainakin meidän kaupoissamme ovat paprika ja herkkusieni. Näistä erityisesti herkkusienten kanssa olen ollut enemmän sekä vähemmän ymmälläni. Olen perheemme ainoa sienensyöjä, joten olen syönyt eri tavoin paistettuja ja maustettuja sieniä paljon, vähän liikaakin. Joitakin aikoja sitten kuitenkin löysin mainion sienitapenaden ohjeen, johon saa helposti ujutettua yhden sienipaketin ja joka säilyy mukavasti jääkaapissa. Joka tapauksessa kaipaan alati uusia herkkusienireseptejä, joita keiton ja kastikkeen ohella on tarjolla melko niukasti.

Nyt satuin löytämään mainion pihvireseptin, jossa pääraaka-aineina olivat herkkusienet ja quinoa. Vaikka suhtauduin reseptiin alun alkaen hiukan empivästi, lopputulos oli varsin herkullinen ja aion ehdottomasti valmistaa näitä pihvejä uudestaankin. Itselleni melko vieras quinoa, joka ei oikeastaan ole lukeutunut suosikkeihini, sekä maistuu hyvältä että tekee pihveistä todella terveellisiä vitamiini- ja proteiinipitoisuutensa vuoksi. Siis silkkaa suositusta näiden pihvien suuntaan. Herkkusieni-quinoapihvejä, joista reseptikiitos menee Hannan sopalle, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Herkkusieni-quinoapihvit

10-12 kpl

1,5 dl quinoaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
200 g (ruskeita) herkkusieniä
2 rkl öljyä
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
2 rkl soijakastiketta
1 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:
avokadopestoa (Reseptin voit kurkistaa täältä.)

Huuhtele quinoa ja keitä se kypsäksi paketin ohjeen mukaisesti.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet pieniksi kuutioiksi.
Lisää pannulle 1 rkl öljyä. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 min. ja siirrä ne sitten kulhoon odottamaan. Lisää öljyä ja paista sieniä muutama minuutti, kunnes ne alkavat kypsyä. Lisää pannulle timjami ja soijakastike. Anna seoksen muhia noin 5 min. Lisää sienet sipulien kanssa samaan kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää kulhoon myös jäähtynyt quinoa ja muut ainekset. Tarkista maku. Anna pihvimassan tekeytyä viileässä noin tunnin ajan.
Muotoile massasta leivinpaperoidulle uunipellille noin 12 pihviä.
Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa noin 20 min.
Huom! Voit halutessasi paistaa pihvit myös pannulla voin ja öljyn seoksessa. Paista ne tällöin molemmin puolin kullanruskeiksi.

One thought on “Monella tapaa mainiot herkkusieni-quinoapihvit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s