Rapsakka kesäkurpitsa-halloumipaistos

Tuumaillessani sopivaa käyttötarkoitusta vihanneslaatikossa pikaista poispääsyä odottelevalle kesäkurpitsalle törmäsin Hannan sopassa ideaan kesäkurpitsa-halloumipaistoksesta. Koska minulla kuitenkin oli Hannan reseptiin nähden aivan liian vähän kesäkurpitsaa, korvasin osan siitä soijarouheella ja tein matkan varrella hieman muitakin muutoksia.

Paistoksesta tuli vallan mainio ja tämä rapean halloumikuoren alle piiloutuva kokonaisuus kannattaa ilman muuta painaa mieleen tulevaa kesäkurpitsa kautta ajatellen. No, tuonne tosin aikaa on vielä melkoisesti, mutta kuitenkin, silloin reseptejä usein kaivataan – enemmän kuin paljon. Ja saa tätä tietysti aiemminkin kokeilla, kerätä vaikka kesäkurpitsapisteen #25kasvistaviikossa -haasteeseen, jonka mekin muuten Pikku-Kokin kanssa viime viikolla aloitimme. Oiva juttu, jonka tuloksista kerron seuraavalla kerralla tarkemmin.

Kesäkurpitsa-halloumipaistos

4 annosta

1,5 dl soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
400 g kesäkurpitsaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5-1 punainen chili (Minä jätin lasten chiliherkkyyden takia pois.)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
0,5-1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
400 g tomaattimurskaa
tuoretta lehtipersiljaa ja oreganoa (Kuivatut toimivat vaihtoehtoisesti niin ikään.)
200 g halloumia

Lisäksi:
esim. riisiä, ohraa, couscousia

Huom! Jos omistat uuninkestävän kasarin, tämä kannattaa valmistaa siinä, sillä paistos siirretään lopuksi uuniin.
Aloita turvottamalla soijarouhe. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää soijarouhe. Paista hetki. Lisää vesi muutamassa erässä välillä sekoittaen. Vesi imeytyy soijarouheeseen ja rouhe turpoaa. Siirrä rouhe toiseen astiaan odottamaan.
Leikkaa kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. (Hienonna chili.)
Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää pannulle kesäkurpitsakuutiot ja valkosipuli, jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää joukkoon mahdollinen chili ja mausta vihannekset suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja savupaprikalla. Sekoittele pari minuuttia ja lisää pannulle turvotettu soijarouhe.
Kaada kasariin tomaattimurska ja anna kastikkeen muhia viitisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää joukkoon runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa ja oreganoa.
Raasta halloumi. Jos kasarisi on uuninkestävä, ripottele halloumit kesäkurpitsa-soijarouhekastikkeen päälle. Jos kasari taas ei kestä uunia, siirrä kastike uunivuokaan ja ripottele halloumit päälle. Paahda paistosta kuumassa uunissa grillivastusten alla noin 5-10 min. kunnes halloumissa on kaunis paistunut väri.
Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile esimerkiksi riisin, ohran tai couscousin kera.

2 vastausta artikkeliin “Rapsakka kesäkurpitsa-halloumipaistos

    1. Näinpä. Sellaisesta tämäkin oli peräisin. Kurpitsa saattaisi toki sopia, mutta ottaen huomioon, että kesäkurpitsat viipyvät pannulla vain kymmenisen minuuttia ja uunissa vieläkin vähemmän, oikeaa kurpitsaa pitäisi varmasti ensin vähän esikypsentää, että se ei jää raa’aksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s