Ikiaikaiset – ja aina maistuvat – kasvispihvit

Erilaisten prosessoitujen kasvisproteiinien viidakossa vaeltaessamme tuppaavat tuiki tavalliset kasvisreseptit ajoittain unohtumaan. Itselleni näin tapaa käymään esimerkiksi kasvispihvien kohdalla ja nytpä esittelenkin ikiaikaisen raastepihvireseptini. Pihveihin voi upottaa kasviksia melko lailla laidasta laitaan ja ne voi paistaa halunsa mukaan joko uunissa tai pannulla. Uunissa valmistuessaan pihveistä ei tietenkään tule yhtä rapeita, mutta mielestäni sekään ei haittaa. Hyviä nämä juustolla aateloidut pihvit ovat joka tapauksessa.

Minä valitsin tällä kertaa pihveihini lanttua, perunaa, porkkanaa ja parsakaalia, siis melko perinteisen kokonaisuuden. Lopputulos oli tälläkin kertaa varsin mainio. Kannattaa siis ilman muuta luottaa perinteiseen. Mainittakoon vielä, että pihveihin sopivat mitä parhaiten jo hieman elämääkin nähneet kasvikset, joten niitä valmistamalla voi samalla estää mahdollista ruokahävikkiä syntymästä.

Perinteiset kasvispihvit eli raastepihvit

12 kpl

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
puolikas parsakaali
70 g perunaa
200 g lanttua
0,5 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
100 g juustoa maun mukaan

(Lisäksi:
jogurttikastiketta)

Silppua sipuli ja valkosipuli hyvin pieneksi. Raasta muut kasvikset mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste ja siirrä kulhoon. Lisää grahamjauhot, suola, mustapippuri ja kananmuna. Sekoita hyvin. Raasta juusto ja lisää taikinaan.
Nostele taikinasta lusikalla kasoja leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Muotoile pihveiksi ja paista 225-asteisessa uunissa 25-30 min. kunnes pinta on ruskistunut hieman.
Tarjoile esimerkiksi jogurttikastikkeen kera.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s