Täyteläinen punajuuri-jauhelihakastike

Nyt kesälomalla lienee ihan sallittua panostaa ruoanlaittoon hieman tavallista vähemmän. Jauhelihakastike onkin oiva lomaruoka, joka valmistuu helposti ja maistuu melko varmasti lähes jokaiselle. Oma jauhelihakastikesuosikkini on hyvin haudutettu ja maustettu melko yksinkertaisesti yrteillä, balsamicolla ja perusmausteilla, siis lähinnä suolalla ja pippurilla. Kivan reseptistä tekee myös sen helppo muunneltavuus; jauhelihan voi mainiosti korvata vaikkapa linsseillä tai soijarouheella.

Tällä kertaa tein ihan tavallisen jauhelihakastikkeen, johon lisäsin muutaman punajuuren. Pieni lisä sai aikaan melko suurenkin muutoksen niin makuun kuin ulkonäköönkin. Meillä nämä muutokset otettiin vastaan positiivisesti, joten lienee paikallaan suositella tätäkin vaihtoehtoa. Jokainen ruokavalioon lisätty kasvis on kuitenkin ehdottoman hyvä asia.

Täyteläinen punajuuri-jauhelihakastike

4 annosta

1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
2 punajuurta
400 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyrettä
1 rkl lihafondia / 1 lihaliemikuutio
2 rkl (punaista) balsamicoa
1 rkl punaviinietikkaa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
mustapippuria
(suolaa)
2 rkl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua timjamia

Lisäksi:
pastaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
Paista jauheliha isossa kasarissa kypsäksi. Lisää sipuli ja valkosipuli, laita levyn lämpö miedommalle ja kuullota muutama min.
Lisää sitten punajuuriraaste sekä loput ainekset ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 min. Kastikkeen maku paranee entisestään pitkän haudutusajan myötä.
Tarjoile esimerkiksi pastan kera.

2 vastausta artikkeliin “Täyteläinen punajuuri-jauhelihakastike

  1. Kiitos hienosta reseptistä. Kutsumme tätä ystäväni VENNAN kanssa viiden konsonantin padaksi eli Lindströminpata. Tukirinki, joka tsemppaa kokkailuun Facessa tahtoisi laittaa linkin reseptiisi, sopiiko se reseptin tekijälle? T: ` kanelikasi´

    1. Hei vaan, ja mukava kuulla, että resepti miellyttää! Tottahan tuo sopii, kivahan se olisi, jos joku innostuisi kokkailemaan vaikka tätä.

Jätä kommentti