Huisin hyvät uunikasvikset, oma luottolisäkkeeni

Jos jääkaappiin pääsee kertymään epämääräinen kasviskomppania, päädyn useimmiten – tai ainakin usein – tekemään uunikasviksia. Tämä eräänlaiseksi luottovalinnakseni muodostunut resepti on siitä kiva, että siihen sopivat lähes kasvikset kuin kasvikset. Tai ainakaan tähän mennessä en vielä ole löytänyt mitään siihen sopimatonta. Kunhan vaan muistaa asettaa kovat ja pehmeät kasvikset uuniin omalla ajallaan, on lopputulos aika lailla taattu. Eikä sekään haittaa, jos kasvikset ovat jo niin sanotusti parhaat päivänsä nähneitä. Valkosipuli, balsamico ja timjami saavat ihmeitä aikaan.

Tämä resepti sopii satokauteen kuin satokauteen ja on siitäkin syystä yksi omista suosikeistani. Kannattaa siis kokeilla! Itse sujautin tuoreimpaan uunilliseeni ensi kertaa mukaan myös kiinankaalia, joka toimi tässä mainiosti. Siitäkin huolimatta, että en sinänsä mikään suuri kiinankaalifani olekaan. Ja miten kauniin annoksen violetilla kaalillla saakaan aikaan; siitä lisäplussaa.

Uunikasvikset

4 annosta

1 kg kasviksia (Kuten perunaa, porkkanaa, bataattia, parsa-, kukka- tai kiinankaalia, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa.)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 rkl tuoretta / 1,5 tl kuivattua timjamia
0,5 tl (yrtti)suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Valmistele kasvikset pesemällä perunat ja porkkanat, kuorimalla sipulit. Halutessasi voit kuoria myös perunat ja porkkanat, mutta itse tykkään vain pestä ne huolellisesti.
Kuori ja hienonna valkosipuli.
Leikkaa kasvikset lohkoiksi ja pane ne isoon kulhoon. Ota huomioon, että mitä isompia lohkoja teet, sitä kauemmin kasvisten kypsyminen kestää.
Sekoita joukkoon valkosipuli, öljy, balsamico ja mausteet niin, että kasvikset maustuvat kauttaaltaan.
Levitä kovat kasvikset (perunat, porkkanat, bataatit) leivinpaperilla peitetylle pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 min. Lisää loput kasvikset ja paista toiset 10 min. tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

Jätä kommentti