Omena-chilikastike rentoja kana- ja jauheliharuokia piristämään

Onnistunut kastike nostaa helposti ihan tavallisenkin ruoan täysin toiselle tasolle. Välipäivien rentoon ruoanlaittoon sopiva makentulinen omena-chilikastike on juuri tällainen; helposti valmistuva maukas aterian piristäjä, joka toimii mainiosti esimerkiksi kanafileiden tai jauhelihapihvien rinnalla.

Makeantulinen omena-chilikastike

4 annosta

1 pieni omena
6 valkosipulinkynttä
1 punainen tai vihreä chili
1 rkl (oliivi)öljyä
0,5 dl siirappia
1 (liha)liemikuutio
2,5 dl vettä
4-5 tl maissitärkkelystä
(muutama tuoreyrtin lehti)

Leikkaa omena, valkosipulin kynnet ja chilit pieniksi kuutioksi ja pane kuutiot pannuun tai kasariin öljyn kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna silpun kuullottua. Lisää siirappi, murennettu liemikuutio ja vesi, johon maissitärkkelys on sekoitettu. Keitä 5-10 min. Silppua halutessasi pinnalle tuoreyrttiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s