Pikkelöidyt suppilovahverot

Yhtäkkiä tuntuu, että joka puolella säilötään. Erityisesti sienistä olen ollut huomaavinani julkaistun sangen paljon säilöntäreseptejä. Ihan yksin en ajatukseni kanssa tunnu olevan, sillä äskettäin huomasin myös lehtiartikkelin, jossa S-ryhmästä todettiin lasipurkkien myynnin kasvaneen. Yksin säilöntä ei tätä selitä – ihmiset ovat myös tykästyneet kotoiluun, jonka yksi muoto on järjestellä jauhot ja muut kuiva-aineet kauniisti lasipurkkeihin – mutta on säilönnällä varmasti osansa lasipurkkien myynnin räjähdysmäisessä kasvussa. Kunniaan isoäitien vanhat hyvät perinteet!

Saatuani ystävältä juuri sopivan määrän suppilovahveroita päätin myös minä kokeilla niiden säilömistä. Ja voin olla varma, että tämä kerta ei jää viimeiseksi. Niin hyvää ja helppoa. Tällä viikolla olen jo ehtinyt maistella sieniäni monien eri ruokien kanssa ja todennut, että ne sopivat miltei mihin vaan. Vähän tylsä pasta-ateriakin nousi ihan toiselle tasolle, kun tarjoilin sen itselleni pikkelöityjen suppilovahveroiden kera. Sillä itsehän minä saan nämä herkut nauttia, muut meillä eivät lukeudu sienien ystäviin.

Ehdoton suositukseni. Ja hei, voit pikkelöidä myös kuivattuja sieniä ja näin valmistaa annoksen silloin, toisen tällöin. Kätevää.

Pikkelöidyt suppilovahverot

1 l tuoreita/iso kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
10 mauste- tai mustapippuria (Minä laitoin 5 molempia.)
1 rkl sinapinsiemeniä
1-2 laakerinlehteä

Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna kunnes sokeri sulaa nesteen sekaan.
Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada etikkaliemi päälle ja painele sienet nesteen sekaan.
Sekoita joukkoon myös mausteet.
Sulje ja viilennä purkit. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
Tuoreet sienet tekeytyvät parissa päivässä, kuivatut jo puolessa tunnissa.

Jätä kommentti