Mehevä omenakakku kruunaa kotimaisen omenakauden

Kotimaisten omenoiden satokausi kannattaa hyödyntää kaikin mahdollisin tavoin. Yksi herkullinen vaihtoehto on leipoa mehevä omenakakku. Kakun runsas omenatäyte piiloutuu taikinakuoren alle luoden hurmaavan kokonaisuuden, jossa pehmeä täyte ja rapea kuori liittoutuvat yhteen mitä parhaiten. Lopputulos on ilman muuta suosituksen arvoinen ja mikä parasta, kakku on helppo leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa. Vaniljakastikkeen tai jäätelön kumppanina tätä herkkua kehtaa tarjoilla vaikka hienommankin aterian päätteeksi. Tai ihan vaan nopeana vierasvarana.

Omenakakku

Vuoallinen (ø 24 cm)

noin 15 kotimaista omenaa (tai noin 5 Granny Smith -omenaa)
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
tomusokeria
kanelia

Leivinpaperoi 24-senttisen irtopohjavuoan pohja. Öljyä tai voitele vuoan reunat ja päällystä myös ne leivinpaperilla. Öljyn avulla saat paperin pysymään paremmin paikoillaan.
Pese ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vuokaan. Omenoita on riittävästi, kun ne täyttävät vuoasta noin puolet.
Vaahdota kulhossa kananmunat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Levitä paksu taikina vuokaan omenoiden päälle.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla ensin 20 min. ja sitten keskitasolla 25-30 min. Jäähdytä.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Voit tarjoilla kakun joko näin tai keikauttaen sen toisin päin, jolloin rapea taikinakerros jää pinnalle ja murtuu kauniisti viimeistään kakkua leikattaessa.

Jätä kommentti