Tammikuu on lehtikaalin kuukausi, tee siitä vaikka mainio keitto tai suussa sulava lasagne

Kun on vielä muutama päivä aikaa hehkuttaa tammikuun satokausitähtiä, otan esiin yhden omista kauden suosikeistani, lehtikaalin.

Seuraava resepti ei välttämättä vaadi lehtikaalia vaan siihen voi mainiosti käyttää myös erilaisia salaatteja, vaikka niitä jo parhaat päivänsä nähneitä hieman nuupahtaneita kerien ja ruukkujen loppuja. Tämä onkin yksi omista suosikkiresepteistäni mitä niin sanottuun tähteistä tähdiksi -ruoanlaittoon tulee. Vähän niin kuin pinaattikeittoa, mutta huomattavasti kevyempää. Itse olen monesti tarjoillut tätä alkuruokana ja saanut monet vieraista innostumaan. Kokeilepa siis sinäkin.

Toinen mitä mainioin tapa käyttää iso nippu lehtikaalia on tehdä lehtikaali-linssilasagnea. Lasagnesta kun puhutaan, hommaa on tietysti enemmän, mutta lopputulos palkitsee, joten suosittelen ilman muuta tarttumaan tähänkin haasteeseen. Tavallisesta poiketen tässä reseptissä juustokastike korvataan yksinkertaisemmalla tuorejuusto-ruokakermaseoksella, joka toimii mainiosti. Lasagnelevyjen lisäksi kannattaa väliin sujauttaa vielä ohuita kesäkurpitsasiivuja, jotka menevöittävät paistosta entisestään. Nam, mikä herkku! Ohjeen lasagneen voit kurkistaa täältä.

Lehtikaalikeitto

4 annosta

300 g lehtikaalia/salaattia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl maitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
1,5 dl kermaa

Huuhtele ja valuta lehtikaalinlehdet. Poista kova lehtiruoti ja laita lehdet kattilaan. Kiehauta ne ja anna hautua omassa liemessään noin 5 min. Valuta lehdet, ota hiukan lientä talteen ja hienonna lehdet sauvasekoittimella.
Kiehauta kattilassa voi ja jauhot. Vatkaa maito sekaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hienonnetut lehdet (ja jonkin verran talteen otettua lientä). Mausta suolalla ja pippurilla ja anna taas kiehahtaa.
Lisää kerma, anna keiton lämmetä, mutta älä enää keitä.

Jätä kommentti