Vegaaninen sweet chili -kaalilaatikko maistuu niillekin, jotka periaatteessa sanovat kaalilaatikolle ei

Yksi kotiruokien klassikoista, kaalilaatikko, maustetaan tällä kertaa hieman tavallisesta poikkeavalla tavalla, kun meirami vaihtuu yrttisekoitukseen ja siirappi makeaan chilikastikkeeseen. Riisin tilalta lisäsin laatikkoon ohrahelmiä ja tein siitä soijarouheella vegaanista.

Tässäpä mainio resepti, jota kannattaa ilman muuta testailla. Tiskiäkin syntyy mukavan vähän, kun koko seos kypsennetään yhdessä paistinpannussa.

Meillä tästä tykkää koko perhe ja viimeistään siinä vaiheessa, kun pöydälle nostetaan puolukkahillopurkki, jäävät viimeisetkin empimiset sikseen. Kaalilaatikko nam!

Vegaaninen kaalilaatikko

6 annosta

1 kg valkokaalia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1,5 dl tummaa soijarouhetta
1,5 dl ohrahelmiä
8-9 dl vettä
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl makeaa chilikastiketta
2 tl yrttisekoitusta
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa

Vuoan voiteluun:
öljyä tai maidotonta margariinia

Pinnalle:
2 rkl korppujauhoja
2 rkl maidotonta margariinia

Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulit öljyssä isossa paistokasarissa. Lisää kaali ja jatka kuullottamista noin 5 min. pöyhien kaalia kahdella lastalla.
Mittaa päälle soijarouhe, ohrahelmet, vesi, soija- ja chilikastike. Mausta vielä yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 min. välillä sekoitellen.
Voitele iso uunivuoka (vetoisuus 2 l). Kaada kaaliseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle korppujauhoja ja margariininokareita.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 min. Tarkkaile laatikkoa ja lisää tarvittaessa hiukan vettä, jos se kuivuu liikaa.

Jätä kommentti