Cowabunga! It’s pizzatime!

IMG_4742Hilirimpsis! Kesän tähän asti kuumin viikonloppu ja minä aamuista iltoihin kauppakeskuksen tutussa ja turvallisessa viileydessä… No, hyvää kannattaa odottaa – siis lomaa. Ja sitä paitsi superhienoa on, kun kotona odottelee aviomies kera pizzaillallisen ja sopivasti iltaa kohden viilentyneen pation. Lauantai-illan kunniaksi meillä oli myös vieras, kun rakas natoni (pisteet niille, jotka tunnistavat tämän sukulaissielun) teki ensi-ilmiintymisen kotikonnuillemme.

Ohjeistus pizzaan löytyi kirjasta Syökää kanaa!, jonka puolesta en ainakaan ensinäkemältä olisi ollut valmis sen suuremman luokan kampanjointiin, mutta joka kuitenkin näyttää tarjoilevan mukavan maukkaita reseptejä hetkiin, jolloin ei ole tarkoituskaan pyrkiä maailmanluokan keittiösuorituksiin.

imagesKuten sanottu pizza oli herkullista. Ainoa kohta, joka olisi ehkä kaivannut pientä parannusta oli pohja, jonka valmistimme kyllä perinteistä menetelmäämme käyttäen, mutta tämän pizzan kohdalla se ei täysin toiminut, sillä pohjalle ei levitetty tomaattipyrettä tai -kastiketta, kuten yleensä tapamme tehdä. Saimme kuitenkin Ilonalta ehdottomasti toteutukseen päätyvän neuvon maustaa myös pizzataikinaa erilaisin yrtein; basilikaa, chiliä, valkosipulia, oreganoa… Uskoisin, että tämän jälkeen tällainen pestopohjustuskin toimii paremmin. Täytynee siis paistella pizzaa piakkoin uudelleen.

Pizzapohja

Taikina tuottaa pellillisen paksupohjaista pizzaa tai kaksi pellillistä ohutpohjaista

1 pss kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
Huom! Voit lisätä taikinaan myös yrttejä, valkosipulia ja/tai chiliä mielesi mukaan.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy ja mahdolliset halutut mausteet.
Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Jos taikina tuntuu takertuvan sormiin, lisää jauhoja hiukan enemmän.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 30 min.
Kaulitse, täytä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 min.

Pestobroileripizza

Täytteiden määrää ei tässä ole tarkemmin määritelty, sillä pizzan tai pizzojen koko vaikuttaa suuresti asiaan.

pestoa
kypsää broileria paloiteltuna tai valmiina suikaleina
maissia
kirsikkatomaatteja
mozzarellajuustoa (ei raasteena, vaan tuoreena)
pippuria ja/tai muita mausteita maun mukaan

Kypsistynyt.
Kypsistynyt.
Raakile.
Raakile.

Jaa ensin pizzapohjille pestoa levittäen se hyvin melkein reunoihin asti. Ripottele peston päälle broilerit, maissi, pilkotut kirsikkatomaatit ja mozzarella. Lisää maun mukaan pippuria tai muita mausteita.
Paista pohjan reseptin kohdalla IMG_4739esitetyn mukaan, kunnes juusto sulaa ja saa kullanruskean värin ja pohja on muutenkin sopivan rapea.
Paistetun pizzan pinnalle suosittelemme tuoretta salaattia, esimerkiksi rucolaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s