Täytettä superhienoihin muffinssivuokiin vol. 1: Marianne-muffinssit

Kesäloman päivä päivältä hiipiessä yhä lähemmäs todellista toteutumistaan alkaa katseeni kääntyä yhä enemmän kohti tulevia juhliamme; muutaman viikon kuluttua nostamme maljaa niin Aleksin 35-vuotisen taivaleen kuin uuden kotikolomme avajaisten kunniaksi. Tässäpä siis oivallinen syy aloittaa herkkujen etukäteisvalmistus.

IMG_4750Tänään leivoin Marianne-muffinsseja, koska Berliinistä ostetut Star Wars -vuoat jo suorastaan huutavat huomiota osakseen. Yodaa syötin näillä makeilla, Vader odottakoon suolaisempaa sisältöä… Reseptiikasta kiitän Retropurkin Sonjaa.

Aikomuksenani on lopullisen tarjoilun yhteydessä koristella muffinssit Yoda-tyyliin vihreällä kuorrutteella, mutta suoritettuamme neitsytmaistelun näin ”raakana”, totesin että postauksen arvoisia ovat vallan hyvin näinkin. Muffinssien rakenne on niin pehmeä, että ainakin uunituoreina ne muistuttavat hiukan fondanttia. Suosittelen kokeilemaan vaniljajäätelön kera.

Marianne-muffinssit

20 kpl

IMG_47552 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g Marianne Crushia
2 dl maitoa
100 g sulatettua voita

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota sokeri ja kananmunat vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri-kananmunavaahdon joukkoon kuivat aineet, maito sekä sulatettu voi.
Annostele muffinssivuokiin, suunnilleen puolilleen.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

One thought on “Täytettä superhienoihin muffinssivuokiin vol. 1: Marianne-muffinssit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s