Vallan iisit tandoorikana-pitapizzat

Pizzan valmistuksen ehdottomasti epämiellyttävin osuus on mielestäni pohja. Näin siitäkin huolimatta, että erilaisia piirakkapohjia teen ja kehittelen erittäinkin mielelläni. Mutta pizzataikina; se on hermostuttava juttu se.

Edellä mainitusta syystä ilahduin kovasti löytämästäni intialaishenkisestä reseptiikasta, jossa pizzapohja korvautui simppelisti naanleivällä. Meiltä tosin ei tähän hätään naanleipää löytynyt, mutta pitaleivät korvasivat puutteen mainiosti. Myös itse täyte syntyi käden käänteessä ja yksinkertaisuudestaan huolimatta – tai ehkäpä juuri siitä johtuen – maistui mainiolta.

Tämä tällä kertaa. Tässäpä oiva vaihtoehto joko pikaiseksi arki-illalliseksi tai vaikka illanistujaisiin. Pizzat on helppo täyttää etukäteen ja paistaa vieraiden saavuttua, kun paistoaikakin on vain kymmenisen minuuttia. Suosittelen!

Tandoorikana-pitapizzat

6 annosta

IMG_03921,5 dl turkkilaista jogurttia
2-4 rkl tandooritahnaa (halutusta tulisuudesta riippuen)
600 g broilerin fileesuikaleita
2 sipulia
3 rkl öljyä
6 esipaistettua pitaleipää / 3 naanleipää
225 g ranskankermaa
1,5 prk mangoa sokeriliemessä
300 g mozzarellajuustoraastetta

(Pinnalle:
tuoretta basilikaa tai korianteria)

Sekoita kulhossa jogurtti ja tandooritahna. Sekoita joukkoon broilerin fileesuikaleet.
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi.
Mittaa pannulle öljy. Lisää sipulirenkaat ja paista, kunnes sipulit ovat hieman ruskistuneet. Nosta lautaselle.
Lisää pannulle broilerit marinadeineen. Paista, kunnes suurin osa marinadista on haihtunut pannulta ja fileesuikaleet ovat kypsyneet ja hieman ruskistuneet.
Levitä leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Mikäli käytät pitaleipiä halkaise ne kahtia ja aseta pellille leikkuupinta ylöspäin.
Levitä leiville ranskankerma, puolet juustoraasteesta, broilerisuikaleet, mangoviipaleita ja sipulirenkaita. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 min. kunnes juusto on sulanut kauniisti leipien päälle ja leivät ovat reunoilta hieman rapeita.
Ripottele halutessasi leipien päälle basilikan tai korianterin lehtiä.

One thought on “Vallan iisit tandoorikana-pitapizzat

Jätä kommentti