Laiskan leipurin perunapizza

Pizza on herkkua ja pizzan valmistaminen mukavaa – kunhan joku toinen leipoo sen pohjan. Näinpä olen kokeillut monia erilaisia tapoja, joilla kiertää tuota perinteistä jauhopohjaista versiota. Löydökset ovat olleet hyviä, ehkä parhaimpana kaikista mainittakoon Perinneruokaa Prkl -bloggarin perunainen pizzapohja, joka valmistuu yksinkertaisesti puikulaperunasoseesta. Mikäli taas etsiskelee sitä kaikista helpointa tapaa ”valmistaa” pizzapohja, neuvon tutustumaan näihin pitapizzoihin. Jos taas saksalainen vastine kiinnostaa, kannattaa kurkata kuinka syntyvät elsassilaiset hiivattomasta vehnätaikinasta leivotut Flammkuchenit eli liekkipiiraat.

Myös tällä kertaa esittelemäni vaihtoehto perustuu perunalle. Siinä ohuet viipaleet muodostavat rapean perunamaton, jonka päälle täytteet kootaan. Hauska Maku-lehden idea, jota täytynee kokeilla vielä uudestaankin. Ajatuksen vaahterasiirappiomenoista pizzan päällä taas nappasin kauden kunniaksi jostakin tämän hetken lukuisista omena-artikkeleista ja yhdistin jääkaapistamme löytyviin sopivan oloisiin kumppaneihin. Makean ja suolaisen liitto toimi mainiosti.

IMG_0512

Kannattaa kokeilla. Vaikka leipoisikin mielellään myös tavanomaisempia pizzoja, nämä erilaiset vaihtoehdot piristävät mukavasti. Ehkäpä jo huomenna voisi viettää perunapizzaperjantaita…

Perunapizza

Pellillinen

IMG_0504Pohja:
3-4 perunaa
0,5 tl suolaa
0,5 rkl oliiviöljyä

Täyte:
1-2 omenaa
0,5-0,8 dl vaahterasiirappia (maistuakseen siirappia saa olla yllättävän reilusti)
2 dl juustoraastetta
4 siivua savuporoa tai muuta sopivaksi katsomaasi leikkelettä
sinihomejuustoa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Pinnalle:
rucolaa

Pese perunat hyvin tai kuori ne. Leikkaa perunat mandoliinilla tai veitsellä niin ohuiksi viipaleiksi kuin saat. Lado perunaviipaleet vieri viereen, hiukan limittäin uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele suolaa ja pirskottele öljyä päälle.
Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 min.
Siivuta omenat ohuiksi. Laita viipaleet kulhoon ja kaada päälle vaahterasiirappi. Sekoittele hieman.
Hienonna leikkele.
Levitä esipaistetulle pohjalle juustoraaste ja sen päälle omenaviipaleet, leikkele ja sinihomejuusto. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Nosta pizza takaisin uuniin vielä 5-10 minuutiksi.
Viimeistele rucolalla sekä lorauksella vaahterasiirappia ja tarjoile.

Jätä kommentti