Persikka cobbler: superhelppo jenkkiherkku

Askartelin ihan kokeilumielessä – ja koska jääkaapissa majaili joukko parhaat päivänsä nähneitä persikoita sekä nektariineja – yhdysvaltalaista alkuperää olevan persikka cobblerin. Koskaan ennen en ollut cobblerista kuullutkaan, mutta reseptiin törmättyäni ja sitä nyt testattuani, tulen varmasti tekemään sitä uudemmankin kerran. Persikoiden sijaan paistoksessa varmasti toimisivat myös marjat tai muut hedelmät maun mukaan.

Cobbler oli vallattoman hyvää, kunnolla makeaa sekä tahmaista. Ja niin helppo valmistaa, että tämän taitaa, vaikka ei niin leipuri olisikaan. Hauska efekti syntyy siitä, kun vuokaan päällimmäiseksi asetellut persikkaviipaleet jäävät uunissa kohoavan taikinan alle ja paistokselle syntyvä keksimäinen kuori lukitsee mehevät hedelmät sokeriliemessä sisälleen. Nam ja maiskis!

Tyyliltään cobbler on vähän aikaa sitten valmistamani italialaisen omenakakun tapainen, joskin tuo oli vielä astetta tahmaisempi versio. Suosittelen suunnattomasti kokeilemaan molempia. Harva näiden kohdalla varmasti jää kylmäksi.

IMG_0792

Persikka cobbler

6 annosta

5 dl persikka- ja/tai nektariiniviipaleita (noin 5 kpl)
1,25 dl sokeria
3 rkl vettä
50 g voita

Taikina:
1,25 dl sokeria
1,85 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl maitoa

Pinnalle:
kanelia

Kuori ja viipaloi tuoreet persikat. Sekoita pannulla tai kattilassa sokeri, vesi ja persikkaviipaleet. Kiehauta ja anna muhia keskilämmöllä noin 10 min.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Uunin lämmetessä laita voi vuokaan ja vuoka uuniin. Anna voin sulaa ja ota vuoka uunista.
Sekoita taikinan sokeri, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää maito pienissä erissä kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Kaada taikina sulan voin päälle vuokaan. Älä sekoita.
Lusikoi päälle persikkaviipaleet ja kaada myös sokeriliemi varovasti persikoiden päälle. Ripottele halutessasi päälle hiukan kanelia.
Paista noin 20-30 min.
Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Jätä kommentti