Kohti kastejuhlia; keitot kilpasilla osa 3: mukavan mausteinen linssikeitto

Koska ristiäiset vihdoinkin ovat jo lähes nurkan takana ja pääsemme paljastamaan Neiti-Kokin ihka oikean, jo paljon ennen hänen syntymäänsä päätetyn nimen, on keittokokeiluja tehtävä ahkerasti. Oivallista muuten, että tämän tyyppiset keitokset ovat niin hyvää pataa pakastimen kanssa; ei tarvitse joka päivä syödä sosekeittoa.

IMG_0885

Tällä kertaa valmistui vegaanista ja ruokaisaa linssikeittoa, joka ei siis täysin istu suunnittelemaani sosekeittolinjaan, mutta melkein kuitenkin. Versiossa oli makua, kuten varmasti ainesosaluettelosta on jo nähtävissä. Kookosmaito kuitenkin vei mausta sen terävimmän kärjen ja lopputulos oli mausteinen mutta pehmeä. Tykkäsimme Pikku-Kokin kanssa kovasti aikaansaannoksestamme ja saattaa jopa olla, että tämä keitto saa näytellä vegaanisen pääruoan roolin Neiti-Kokin ristiäisissä. Suositus siis tälle!

Linssikeitto

4 annosta

IMG_08841 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
öljyä paistamiseen
2 tomaattia
2 rkl kuivattua minttua
1 rkl currya
1 rkl paprikaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl tulista currytahnaa
1 l kasvislientä
2,5 dl punaisia linssejä
0,5 dl riisiä (esim. jasmin- tai basmati)
165 ml kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet. Pilko chili ja poista siitä siemenet. Kuullota sipuli- ja chilisilppua hetken aikaa kattilassa öljyssä.
Pilko tomaatit pieneksi hakkeeksi ja lisää ne pannulle. Lisää myös mausteet, tomaattipyree ja currytahna. Paista pari minuuttia keskilämmöllä.
Lisää kiehuva kasvisliemi ja linssit. Keitä noin 5 min. ja lisää sitten riisi. Anna kiehua vielä 15 min. sekoittaen välillä.
Lisää kookosmaito ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

2 vastausta artikkeliin “Kohti kastejuhlia; keitot kilpasilla osa 3: mukavan mausteinen linssikeitto

Jätä kommentti