Samettisen pehmeä linssikeitto

Erilaiset linssiruoat kuuluvat meillä ruokapöydän vakiovieraisiin. Linssit ovat monipuolinen ja terveellinen raaka-aine, josta saa valmistettua vaihtelevaa ruokaa; esimerkiksi keittoa, currya, pastakastiketta tai pihvejä. Jonkin aikaa sitten testasin myös linssimureketta, joka maukkaudessaan olisi ehdottomasti blogijutun arvoinen. No, ensi kerralla sitten, viimeksi kuvat jäivät ottamatta.

Innostukseni linsseihin on oikeastaan lähtöisin siitä, kun aikoinaan Pikku-Kokille sopivia ruokia pohdiskellessani totesin, että linssit ovat mainio kasvisproteiinin lähde. Kun erilaiset linssiruoat vielä maistuivat Pikku-Kokille oikein hyvin, aloin valmistaa niitä yhä enemmän. Niin ikään Neiti-Kokki tuntuu syövän niitä mielellään, joten uudet reseptit ovat aina tervetulleita.

IMG_4262

Tämänkertaista keittoa tulin kokeilleeksi, kun mietimme tarjottavaa Neitimme ensimmäisiin syntymäpäiväjuhliin. Vieraita oli tulossa melko paljon, joten linssien ruokaisuus sopi kuvioon oivallisesti, samoin keiton maukas, mutta kuitenkin lempeä makumaailma, joka tuntui siltä, että se sopisi varmasti melko monen makunystyröille sekä vegaanisuudestaan ja gluteenittomuudestaan johtuen myös kaikkien ruokavalioon. Ja aivan oikeassa olimme, tätä kehuttiin juhlissa useaan otteeseen. Keitto oli hyvä jatkumo myös siinä mielessä, että Neiti-Kokin ristiäisissä niin ikään tarjoiltiin linssikeittoa, sankoin kiitoksin tuotakin. Reseptin ristiäiskeittoon voit vilkuilla täältä.

Nyt esiteltävän ohjeistuksen, jota tosin hiukan muuttelin, löysin Yhteishyvä-sivustolta. Mikäli linssit maistuvat, kannattaa ilman muuta kokeilla. Toiseksi; jos tiedossa on suurempia juhlia, joihin mietiskelee ruokatarjoilua, voin ehdottomasti suositella linssikeittoa. Rinnalle erilaisia leipiä, niin pääruokatarjoilu on pitkälti siinä. Mainiota!

IMG_4270

Linssi-bataattikeitto

4 annosta

400 g bataattia (Itse korvasin osan perunalla, joka toimi hyvin.)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1,5 tl currya
400 g tomaattimurskaa
4 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl sitruunamehua
400 g kookosmaitoa
(1 tl suolaa
0,5 tl pippuria)
2 tl hunajaa

IMG_4267

Kuori ja paloittele bataatti, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia hetki öljyssä kattilassa curryn kanssa. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit. Murenna sekaan kasvisliemikuutio. Hauduta puoli tuntia.
Soseuta keitto. Lisää keittoon sitruunamehu ja kookosmaito.
Mausta makusi mukaan ja kuumenna.

Jätä kommentti