Koko Suomi leipoo – ja minä myös – osa 2: pikkuiset tomaatti-vuohenjuustoquichet

Eilen sai jatkoa Koko Suomi leipoo, joten aamulla pääsin taas oman haasteeni pariin. Tällä kertaa teknisenä tehtävänä oli valmistaa kaksitoista pientä quichea, joihin täyte tehtiin tomaatista ja vuohenjuustosta. Quichea olen muutaman kerran aiemminkin testaillut, mutta ”täysikokoisena” ja muistaakseni hiukan perinteisimmin täyttein. Nämä pienet olivat kyllä ihan hyvä idea ja luultavasti jäävätkin omaan pikkusuolaisrepertuaariini.

Tällä kertaa kilpailijoille annettu resepti oli mielestäni edelliskertaista yksityiskohtaisempi, joten oikeastaan apuja en siihen kaipaillut. Toki nappailin ideoita ja vinkkejä itse jaksosta, mutta tein myös omia ratkaisujani. Kilpailijoista suurin osa kompastui aikaan, jota en ihmettele yhtään; ainakin minun piirakkani vaativat kypsyäkseen uunin syleilyä lähes puolen tunnin ajan. Puoli tuntia kaikelle muulle tekemiselle ei olisi riittänyt lähimainkaan. Muuten suoritukseni oli mielestäni – ja Aleksin niin ikään – oiva. Pohja oli sopivan rapsakka, mutta ei kuitenkaan kuiva ja täytteessäkin maut olivat kohdillaan.

IMG_1848-1 - Versio 2

Siis tykkäsin. Niin ikään tämä haasteeni on osoittautunut olettamaani mielenkiintoisemmaksi kokeiluksi ja odotan jo innolla seuraavaa jaksoa. Myönnettäköön, että innostuksissani menin jopa ottamaan käyttöön C More -maksukanavan ilmaiskuukauden, jotta voisin katsella jaksoja etukäteen. No, reseptit kuitenkin julkaistaan vasta virallisen jakson esityksen jälkeen, joten eipä tuosta niin suuresti iloa ollut.

Hyvä. Tässäpä resepti omin lisäyksini ja huomioineni.

Pikkuiset tomaatti-vuohenjuustoquichet

12 kpl

Pohja:
120 g voita (+ hieman vuokien voiteluun)
150 g vehnäjauhoa
hyppysellinen suolaa
40 g vettä
juustoraastetta

Täyte:
12 miniluumutomaattia
150 g vuohenjuustoa
mustapippuria myllystä
juustoraastetta
2 dl ruokakermaa (tai 1 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa)
2 kananmunaa
suolaa
basilikaa

Sekoita voi, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi lisää taikinaan lopuksi juustoraastetta. Laita kylmään täytteiden esivalmistamisen ajaksi.
Esivalmistele täytteet: viipaloi tomaatit ja vuohenjuusto.
Voitele vuoat. Kaulitse taikina ja painele se pikkupiirakkavuokiin. Laita täytteet piirakkapohjien päälle, vuohenjuustot tomaattien alle, jotta tomaatit eivät vetistä pohjaa. Ripottele täytteiden päälle mustapippurirouhetta ja hieman juustoraastetta.
Sekoita kerma ja kananmunat keskenään. Lisää hiukan mustapippurirouhetta ja  tarvittaessa vähän suolaa. Minä käytin pakastettua tuorebasilikaa, jonka lisäsin kermaseoksen joukkoon, mutta yhtä hyvin tuoreet basilikan lehdet voi silputa esimerkiksi tomaatin ja vuohenjuuston seuraan. Kaada kermaseos piirakoiden päälle.
Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 min.

2 vastausta artikkeliin “Koko Suomi leipoo – ja minä myös – osa 2: pikkuiset tomaatti-vuohenjuustoquichet

  1. Hei mahtavaa, just oiva blogi mulle! Mäkin tykkään tehdä Koko Suomi leipoo -tehtäviä just samalla tyylillä eli pääasiallisesti annetun ohjeen mukaan, mutta ehkä silmäillen muiden reseptien oivalluksia!

    1. Hauskaa, jos tykkäsit! Innostuin tästä ideasta kovasti ja mietin jo, minkä ohjelman kimppuun seuraavaksi kävisin. Yksi idea on mielessä, mutta katsotaan…

Jätä kommentti