Koko Suomi leipoo – ja minä myös – osa 1: toscapiirakka

Jo pidemmän aikaa television katseluni on keskittynyt pitkälti erilaisten tosi-tv-sarjojen ympärille. On mahdollista ja mahdotonta rakkautta, äitiyttä, laihdutusta sekä muuta ulkonäön kohentelua, on bisneselämää sekä sohvaperunointia. Ja sitten on sitä itselleni rakkainta tosi-tv:tä, ruokaa. Suosikkini lienee MasterChef, mutta pidän minä monesta muustakin, kuten maanantaina neljännen kautensa startanneesta Koko Suomi leipoo.

Näinpä sainkin idean, tai oikeastaan kehittelin Aleksin alkuperäisajatuksesta itselleni haasteen, lähteä toteuttamaan kaikki sarjassa vaaditut tekniset tehtävät. Reseptinä pyrin käyttämään kilpailijoille annettua ohjeistusta, mutta saattanen vilkuilla vinkkejä hiukan muualtakin.

Nyt ensimmäisen tehtävän toteutettuani olen sangen positiivisilla mielin. Toscapiirakkani onnistui mielestäni mainiosti niin maun kuin ulkonäönkin puolesta. Olisipas hauska tietää, mitä tuomarit Markus Hurskainen ja Mika Parviainen olisivat tuotoksestani mieltä. No, minua tuomaroikoot perhe sekä muut kahvipöytäämme istuvat.

IMG_1721

Artikkeleihini liitän reseptiikan, jossa ainesosaluettelo on kilpailijoille annettavaa vastaava, mutta mitä tekniikoihin tulee, esittelen itse hyväksi toteamiani. Ainakin toscapiirakan kohdalla tein mieleni mukaan, en noudattanut orjallisesti kilpailijoille annettua ohjeistusta. Koska lopputulos oli hyvä, neuvon teitä kokemukseni mukaan. Niitä, jotka haluavat haastaa itsensä sarjan ohjeistuksilla, kehotan etsiytymään sen nettisivuille, josta löytyvät alkuperäiset reseptiikat.

Mielenkiinnolla jään odottelemaan, mitä tuleva maanantai tuo tullessaan…

Koko Suomi leipoo: Toscapiirakka

Vuoallinen (ø noin 22 cm)

IMG_1714Pohja:
180 g mantelimassaa
180 g voita
80 g sokeria
160 g kananmunaa
100 g karkeaa vehnäjauhoa

Kuorrutus:
70 g voita
130 g sokeria
130 g mantelilastuja
70 g kermaa
7 g vehnäjauhoa

Vaahdota mantelimassa, pehmennetty voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot. Levitä massa voideltuun irtopohjavuokaan (ø noin 22 cm).
Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 min.
Valmista samalla kuorrutus. Yhdistä kaikki aineet teflonkattilassa. Anna kiehahtaa välillä sekoittaen.
Levitä kuorrutus puolikypsän piirakkapohjan päälle. Paista vielä noin 14 min. eli kunnes pinta saa kauniin värin.

5 vastausta artikkeliin “Koko Suomi leipoo – ja minä myös – osa 1: toscapiirakka

    1. Juu, toimi kyllä hyvin, pohjaan tuli mukava rakenne. Itse en taas oikeastaan mantelista pahemmin perusta, mutta toscapiirakassa se tietysti on olennainen osa ja maistuukin siinä maukkaalta.

  1. Mietin, unohtuiko alkuperäisestä toscapiirakan pohjasta leivinjauhe, mutta ilmeisesti ei siis tarvi leivinjauhetta? Mä laitoin varmuuden vuoksi teelusikallisen.

Jätä kommentti