Kikherne-porkkanapihvit

Uskokaa tai älkää, vihdoin meillä on liesituuletin. Näinpä, kun ruoanvalmistusmenetelmiä ei enää tarvitse pähkäillä, valmistin eilen kasvispihvejä. En tiedä, johtuiko sitten paistajasta vai pihvien pääraaka-aineesta, kikherneistä, että yhdeksästä paistamastani pihvistä sain pysymään koossa neljä. No, tuo ei makua haitannut, vaan lopputulos oli mielestäni hyvä. Nyt jälkikäteen arvioin, että koossa pysyäkseen nämä olisivat tarvinneet vieläkin enemmän paistovaiheen öljyä, vaikka mielestäni en sen kanssa liialti kursaillutkaan. Samoin pihvien koko kannattaa pitää melko pienenä, eikä nostaa paistolämpötilaa liian korkeaksi.

Siis hyvää, näitä tulee varmasti kokeiltua uudestaankin; jospa pysyisivät koossakin. Ensimmäiset – ne rikkoutuneet yksilöt – meillä nautittiin jogurttikastikkeen kera, loput ajattelin säästää hampurilaisten täytteeksi. Reseptiikassa, jonka äkkäsin Anna-lehden -sivustolta neuvottiin lisäämään pihvit osaksi meze-pöytää, joka sekään ei varmasti olisi hullumpi idea.

IMG_0995

Kikherne-porkkanapihvit

9-10 kpl

2 keskikokoista porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
ripaus chiliä
1 rkl öljyä
380 g kikherneitä
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
0,75 dl persilja- tai korianterisilppua
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

IMG_0989

Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Kuori ja silppua sipuli. Raasta kuoritut valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja mausteita hetki öljyssä pannulla. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja nosta pannu pois levyltä.
Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä. Soseuta ne rouheeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita kikherneisiin kananmunat, korppujauhot, porkkanaseos, yrttisilppu ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.
Kuumenna reilu kerros öljyä teflonpannulla. Lusikoi taikina pieniksi pihveiksi pannulle. Paista pihvit kahdessa erässä keskilämmöllä ruskeiksi ja rapeapintaisiksi.

Jätä kommentti