Ei niin pikkutarkka – mutta maukas – papu-tomaattivuoka

Pavut, tomaatti ja juusto, siinäpä vasta oiva yhdistelmä. Kun näitä, sekä vähän muutakin, heitteli rennosti uunivuokaan, syntyi vallan maukas kasvisvuoka, joka maistuu joko ihan sellaisenaan tai vastaavasti esimerkiksi lihan rinnalla kasvislisäkkeenä. Resepti taisi olla jonkin sortin K-Ruoka -johdannainen, jota muokkasin hieman mieltymyksiämme ja sen hetkistä ruokavarastoamme paremmin vastaavaksi. Hyvää oli!

IMG_2439-1

Papu-tomaattivuoka

4 annosta

400 g tomaattia
1 tlk (380/230 g) papusekoitusta
1 tlk (380/230 g) kikherneitä
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
100 g purjoa
100 g parmesaania (Itse korvasin kermajuustolla, joka toimi sekin hyvin. Parmesaani varmasti nostaa tämän vielä korkeammalle tasolle.)
0,5 ruukkua basilikaa
öljyä kuullottamiseen
0,5 tl suolaa (Mielestäni ruoka ei kaipaa lisäsuolaa, jätin itse tämän pois.)
0,5 tl mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
500 g tomaattimurskaa

Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja valuta pavut ja kikherneet. Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulit. Suikaloi pesty purjo. Raasta parmesaani. Hienonna basilika.
Kuullota sipuleita, valkosipuleita ja purjoa hetki öljyssä.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain tomaattiviipaleita, papuja, kikherneitä ja sipulipaistosta. Ripottele väleihin parmesaaniraastetta, basilikaa, (suolaa) ja pippuria. Jätä neljäsosa juustoraasteesta vuoan päälle ripoteltavaksi.
Kiehauta tomaattimurska ja liuota siihen liemikuutio. Kumoa seos vuokaan kasvisten päälle. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin noin 45 min. tai kunnes neste kiehuu reippaasti ja pinta on sopivasti ruskistunut.

Jätä kommentti