Raparperi ja tosca, mikä mainio pari

Raparperi kuuluu alkukesään. Ja raparperipiirakka tottahan toki niin ikään. Etsiskellessäni sopivaa vaihtoehtoa raparperipiirakkareseptien valtavasta tarjonnasta törmäsin seuraavaan raparperi-toscapiirakkaan, jossa makea tosca ja sopivasti kirpeä raparperi tasapainottivat oivallisesti toisiaan. Ja olipas muuten hyvää, aivan erinomaista. Reseptistä kiitän Kääpiölinnan köökissä -blogia ja mikäli raparperipiirakoista noin ylipäätään innostuu, kehotan kurkistamaan myös niin sanotun Maisemakahvilan raparperipiirakan reseptiikkaa. Se saattaa olla vielä hiukan tätäkin parempaa.

IMG_2958

Raparperi-toscapiirakka

Vuoallinen (ø noin 24 cm)

4 dl raparperia kuutioina

Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Toscaseos:
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa (tai maitoa)
100 g mantelilastuja

Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Kuori ja paloittele raparperit. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, jokaisen jälkeen nopeasti vatkaten.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina kevyesti voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan. Taikina on melko paksua, mutta levittyy kyllä. Levitä raparperikuutiot pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 min.
Mittaa toscaseoksen voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes sulavat. Lisää loput ainekset ja anna kiehua pari minuuttia hiljalleen. Kaada toscaseos piirakan päälle ja kypsennä vielä noin 14 min.
Piirakka maistuu hyvin sellaisenaan, mutta voit aateloida sen vaniljakastikkeella tai -jäätelöllä.

Jätä kommentti