Toiset hamstraavat, minä tyhjennän: possun sisäfilee pekoni-kermakastikkeessa sekä uunissa paahdetut parsat

Nyt, kun paljon puhutut päivittäistavaroiden hamstraajat ovat olleet innokkaasti liikkeellä, olen itse vastaiskuna tälle päättänyt enemmän ja vähemmän tyhjentää omia ruokavarastojamme, tehtailla ruokaa mahdollisimman niukkoja kauppareissuja suorittaen. No, sen lisäksi, että hetkelle ominainen hamstrauskulttuuri on mielestäni täysin järjetöntä, haluan keventää varastojamme myös tulevaa muuttoamme ajatellen. Sillä niin tässä vaan on päässyt käymään, että viitisen vuotta kestänyt espoolaisuutemme on pikkuhiljaa tulossa päätepisteeseen, kun pakkaamme kimpsumme ja kampsumme ja suuntaamme takaisin Helsinkiin. Nimittäin vaikka nämä vuodet Kotikolossa ihan mukavasti ovatkin menneet ja täällä on ollut hyvä viettää kaksi vauvavuotta, emme me koskaan niin sanotusti espoolaistuneet. Paluu on siis vähintäänkin odotettu. Kolmisen viikkoa ja tämä aikakausi on historiaa.

Ennen muuttoa on kuitenkin hyvin aikaa niin valmistaa ruokaa kuin esitellä resepti jos toinenkin. Kuten vaikkapa tämä Ruoka & Koti -sivustolta löytynyt ohje porsaan sisäfileestä pekoni-kermakastikkeessa, johon sai mukavasti upotettua pakastimesta löytyneen pekonin ja palan punalappuhyllystä bongattua porsaan fileetä.

Kastikkeesta tuli hyvää, melko raskasta tosin, joten kumppaniksi sille sopivat oivallisesti kevään ensimmäiset vihreät parsat, jotka paahdoin yksinkertaisesti öljyn, suolan ja pippurin kanssa uunissa. Oiva setti, sanoisin.

IMG_6991-1

Possun sisäfilee pekoni-kermakastikkeessa

5 annosta

600 g possun sisäfileetä
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
140 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 rkl vehnäjauhoja
1 kanaliemikuutio
1 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
2 dl (kuohu)kermaa

Ota sisäfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Poista sisäfileestä suurimmat kalvot. Leikkaa liha noin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Käännä viipaleet leikkuupinta ylöspäin ja painele niitä ohuemmiksi sormin, kuin pieniksi pihveiksi.
Viipaloi pekoni, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele paprika.
Paista possu kahdessa erässä. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle noin 0,5 rkl voita ja 0,5 rkl öljyä sekä puolet pihveistä. Paista molemmin puolin lähes kypsäksi. Siirrä pihvit laakeaan uunivuokaan. Lisää paistinpannulle rasvaa ja paista loput pihvit vastaavasti, siirrä vuokaan. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
Lisää pannulle pekoni, sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista muutaman minuutin ajan niin, että pekoni kypsyy ja kasvikset pehmenevät. Ripottele pannulle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää murusteltu kanaliemikuutio, vesi, paprikajauhe sekä kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Kaada näin muodostunut pekoni-kermakastike lihojen päälle.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 min.

Uunissa paahdetut parsat

4 annosta

500 g (1 nippu) vihreää parsaa
1 rkl oliiviöljyä
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria myllystä

IMG_6976

Kuori paksut parsat kuorimaveitsellä ohuelti nupun alapuolelta lähtien. Ohuet parsat voi jättää kuorimatta. Napsauta kuiva alaosa pois.
Nosta parsat leivinpaperin päälle pellille. Mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla.
Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min. tai kunnes parsat ovat pehmeitä, mutta vielä napakoita. Varo ylikypsentämistä.

Jätä kommentti