Mitä tänään syötäisiin? Papuruokaa!

Silloin tällöin on hauska muistella sitä, mitä meillä syötiin, minun ollessani lapsi. Mitkä olivat niitä ruokia, jotka syystä tai toisesta silloin tällöin palaavat mieleen, mitkä taas niitä, jotka eivät omaltakaan ruokalistalta ole koskaan pudonneet pois. Mikä oli superhyvää, mikä vähemmän mieleistä.

Pääasiallisesti muistan, että meillä oli todella hyvää ruokaa, äitini on erittäin hyvä ruoanlaittaja. Ne kerrat, jolloin kotona joutui syömään huonoa ruokaa ovat sangen vähissä, ihan heti ei tule mieleen yhtäkään. Ruoat, joita meillä arkipäivinä syötiin, olivat melko pitkälti tavallisia, terveellisiä kotiruokia, sellaisia, joita minäkin mielelläni nyt lapsillemme tarjoilen. On hauska verrata heidän reaktioitaan silloisiin omiini, huomata kuinka hekin usein innostuvat itselleni mieluisista lapsuuteni ruokalajeista.

Nyt esittelemäni ”papuruoka”, joka paremmin tunnetaan nimellä chili con carne, on yksi näistä ruoista, jotka yhdistän vahvasti lapsuuteeni. Pienen pienellä tuunauksella jonnekin 1980- tai 1990-luvulle sijoittuva resepti toimi edelleen mainiosti. Superhelppoa ja hyvää!

IMG_8082

Chili con carne

4 annosta

1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
3 dl lihalientä
70 g tomaattipyreetä
1 tl currytahnaa
400 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
0,25 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
ripaus cayennepippuria

Tarjoiluun:
riisiä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Ruskista jauheliha kasarissa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota hetki.
Lisää lihaliemi, tomaattipyree ja currytahna. Hauduta pieni hetki kannen alla.
Lisää pavut sekä mausteet. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi riisin kera.

Jätä kommentti