Kesän helpoin leivonnainen on muunneltava rahka-murupiirakka

Kesällä, kun ruoanlaitosta haluaa livistää, tuntuvat erilaiset helpot ratkaisut usein niiltä houkuttelevimmilta. Vieraita käy yleensä paljon ja aikaa vietetään hiukan tavallista askeettisimmissa olosuhteissa, kuten mökeillä.

Tämä supersimppeli rahka-murupiirakka syntyy ilman sähkövatkainta, joten sen valmistus lähes paikassa kuin paikassa lienee mahdollista. Rahkan makua muuttamalla siitä saa luotua eri variaatioita, joten siinäkin mielessä se on hauska tuttavuus. Tämä kolmikerroksinen herkku on yhtä aikaa mehevä sekä rapea ja tekijänsä valintojen mukaan joko raikas tai makea. Itse valitsin tällä kertaa sitruunarahkan, joten saimme maistella melko raikasta kakkua. Ensi kerralla tekisi mieli kokeilla jotakin marjaista, ehkä testata vielä kinuskia tai suklaatakin…

IMG_8305-1

Sitruunainen rahka-murupiirakka

Vuoallinen (ø 24 cm)
Jos haluat tehdä uunipellillisen, kaksinkertaista annos.

Taikina ja muruseos:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl piimää (Minä korvasin maustamattomalla jogurtilla.)
1 kananmuna

Täyte:
250 g sitruunarahkaa (Voit käyttää myös maustamatonta maitorahkaa, mutta lisää tällöin täytteeseen yhden sitruunan kuori sekä mehu ja nosta sokerin määrää 1 dl:aan.)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon voisula.
Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja kananmuna. Älä huoli, vaikka taikinaan jää pieniä paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä pohjataikina leivinpaperoituun kakkuvuokaan.
Valmista sitten täyte. Sekoita rahka, sokerit ja kananmuna keskenään. Levitä rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele muruseos pinnalle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 min.

One thought on “Kesän helpoin leivonnainen on muunneltava rahka-murupiirakka

Jätä kommentti