Lapsellisen helppo Mignonkakku

Olen aina tykännyt tehdä asioita etukäteen, eikä viime tippaan jättäminen ole koskaan tuntunut mielekkäältä vaihtoehdolta. Näinpä olen jo hyvissä ajoin alkanut koota pakastimeen kakku- ja piiraskavalkadia elokuussa vastaan tulevia juhliamme ajatellen.

Seuraava Mignonkakku pääsi tarjottavien listalle siitä yksinkertaisesta syystä, että pääsiäisenä meille rantautuneet neljä Mignonmunaa odottivat yhä kaapissa syöjiään. Aleksi ei pahemmin Mignonista välitä, itse tykkään nautiskella suklaani pienempinä kerta-annoksina ja lapsillekin mielestäni sopivat paremmin hieman vähäsuklaisemmat pääsiäismunat. Mutta leivontaan Mignonit istuivat mainiosti ja laktoosittomuutensa sekä gluteenittomuutensa vuoksi vieläkin paremmin. Taidan käyttää jäljelle jääneet kaksi niin ikään jonkinlaiseen jauhopeukalointiin.

Kuten otsikkokin jo kertoo kakku syntyi helposti, lähinnä ainesosat keskenään sekoittamalla. Näinpä Pikku-Kokki osallistui puuhaan aktiivisesti ja omaksi roolikseni jäi lähinnä suklaan sulatus sekä liian taikinan popsimisen ehkäisy. Kuvatkin otimme lopulta yhdessä.

IMG_8571IMG_8585

Tässä kohtaa meidän kakkumme jäi vielä ulkonäkönsä osalta sangen koruttomaksi, mutta h-hetkellä ajattelin Pikku-Kokin toiveesta asetella sen pintaan sokerimassasta tehtyjä työkaluja.

Näin. Ainakin Mignonin ystäville kakku lienee mieleen ja suhteellisen täyteläisen koostumuksensa ansiosta uskon sen olevan niin ikään melko riittoisaa. Siitä saa helposti tehtyä myös erikoisruokavalioihin sopivan version, joten kakku on suositeltava vaihtoehto esimerkiksi juhlatarjoiluja mietittäessä.

IMG_8597

Mignonkakku

Vuoallinen (ø noin 20 cm)

Pohja:
140 g täytekeksejä (esim. Oreo, valitse tarvittaessa gluteeniton ja/tai laktoositon vaihtoehto)
50 g (laktoositonta) voita tai margariinia

Täyte:
2 Mignon-munaa
50 g (laktoositonta) tummaa suklaata
2 dl (laktoositonta) vispikermaa
200 g (laktoositonta) tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sula voi joukkoon. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimurska vuoan pohjalle. Voit myös sipaista vuoan reunoille hiukan rypsiöljyä, jotta kakku irtoaa siitä kauniimmin. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Paloittele Mignonit ja suklaa mikron kestävään astiaan. Sulata ne hellävaraisesti miedolla teholla ja välillä sekoitellen, jotta ne eivät pala pohjaan.
Vaahdota vispikerma. Sekoita sulanut ja jäähtynyt Mignon-seos vaahdotetun kerman joukkoon ja lisää lopuksi sekoittaen tuorejuusto ja sokerit.
Kaada täyte vuokaan keksimurskan päälle ja tasoita pinta lusikalla tai nuolijalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla.

Jätä kommentti