Rohkeasti ruskea vegaaninen nuudelipannu

Aina ei vaan onnistu. Kuten sinä päivänä, jona lähdin tekemään marokkolaisia vegepyöryköitä, joita olin ajatellut tarjoavani uunifetajuuresten ja vegaanisen majoneesin kera. Aloitin pyöryköistä ja todettuani paistovaiheessa, että jostakin syystä ne eivät yksinkertaisesti pysy kauniisti kasassa käänsin kelkkani kertaheitolla. Syntyi mitäänsanomattoman näköinen, ruskea ruoka, jonka kohdalla ajatus kuvaamisesta tai blogissa jakamisesta ei ensin tuntunut ollenkaan mahdolliselta. Koska maku kuitenkin miellytti, halusin antaa tekeleelleni mahdollisuuden – tällä kertaa reilusti ruskeana. Sillä voi, miten niitä kertoja riittääkään, kun olen puhtaasti värin takia lisännyt ruokaan tai sen rinnalle tomaattia tai maun kannalta täysin epäolennaista yrttiä. Sillä eihän ruskea ruoka ole kaunista. Ehkä ei, mutta hyvää se kuitenkin on, ajatelkaapa vaikka ikisuosikki ruskeaa kastiketta. Ja niin oli tämäkin, kannattaa kokeilla.

Mikäli ajatus nuudelipannusta ei ole juuri sinua varten, mikset sitten tekisi vegepyöryköitä, joita minäkin alun alkaen lähdin valmistamaan. Olihan alkuperäisen pyörykkäreseptin taustalta löytyvä Viimeistä murua myöten -blogin Saarakin onnistunut pitämään pyörykkänsä koossa ja uskon, että ensi kerralla onnistuisin itsekin. Laitan oheen niin ikään pyörykkäreseptin.

Joka tapauksessa olen iloinen, että pääsin jakamaan tämänkin reseptin kanssanne, ruskeasta huolimatta.

Vegaaninen nuudelipannu

4 annosta

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen lehtipersiljaa
puolikas kiinankaali
100 g herkkusieniä
öljyä kuullottamiseen
275 g vegejauhista
0,5 tl kanelia
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa (Jotkut vegejauhikset sisältävät suolaa valmiiksi, jolloin lisäsuolan voi mielestäni jättää pois.)
mustapippuria
1-2 rkl soijakastiketta
7,5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 levyä munanuudeleita

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja, suikaloi kiinankaali ja siivuta herkkusienet.
Kuumenna pannulla hiukan öljyä ja lisää sipulisilppu. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 min. kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää. Lisää pannulle vegejauhis sekä kaneli, paprika, mahdollinen suola, mustapippuri ja persilja.
Kun vegejauhis on kypsää, lisää joukkoon kiinankaali, herkkusienet, soijakastike, vesi ja liemikuutio. Odota, että kaali kypsyy jonkin verran ja lisää joukkoon nuudelit. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

Jos haluat tehdä pyöryköitä, aloita niin ikään kuorimalla ja hienontamalla sipuli sekä valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljyssä pannulla, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
Yhdistä tämän jälkeen kulhossa vegejauhis, sipulit, kaneli, paprika, suola, mustapippuri ja hienonnettu persilja. Sekoita taikina käsin niin, että siitä tulee tasainen. Pyöritä massasta pyöryköitä vedellä kasteltujen käsien avulla. Paista pyörykät öljyssä pannulla kypsiksi melko reippaalla lämmöllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s