Kevyesti kasarintuoksuista: broileri-banaanikebakot

Voi olla, että se johtuu yksin minusta, mutta minulle kebakot tuovat mieleen lähinnä 1980-luvun. Piti ihan tarkistaa saako niitä valmisruokaosastolta yhä edelleen, ja taitaapa niitä saada. Eipä ole tullut maistettua sitten lapsuuden. Tämä kebabin ja suomalaisen kepakon risteytyksenä nimensä saanut jauhelihapötkelö oli mielestäni lapsena kivaa syötävää, muodostaan sekä pötköön tökätystä tikusta johtuen.

Näinpä päätin testata, kuinka kebakot iskisivät 2010-luvun lapsiin. Ja iskiväthän ne: tein vertailun vuoksi osan pötköistä tikuttomina ja ne jäivät armotta aikuisten syötäviksi.

Taikina, jonka valmistin oikeastaan siksi, että kaipasin käyttökohdetta osalle parhaat päivänsä nähneistä banaaneista, osoittautui aika kivaksi. En ollut aiemmin käyttänyt banaania mureketaikinaan, mutta ainakin tähän yhdistelmään se sopi mainiosti. Tulen varmasti ainakin broilerinjauhelihan kanssa kokeilemaan uudestaankin.

Siispä suosittelen – tikuilla tai ilman. Ja miksei taikinasta tekisi pyöryköitä tai pihvejäkin, toimivat varmasti yhtä lailla.

Broileri-banaanikebakot

4 annosta

2 banaania
400 g broilerin jauhelihaa
0,75 dl korppujauhoja
1,5 tl suolaa
2 tl currya
2 tl garam masalaa
seesaminsiemeniä
12 puista varrastikkua
1 limetti

Soseuta kuoritut banaanit haarukalla. Sekoita jauhelihan joukkoon banaanisose, korppujauhot, suola, curry ja garam masala. Anna taikinan levähtää kylmässä kymmenisen minuuttia. Laita puiset varrastikut likoamaan kylmään veteen.
Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo jokaisesta kostutetuin käsin tanko. Jaa tangot neljään osaan ja pujota varrastikkuihin.
Aseta kebakot leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele kebakkojen pinnalle kauttaaltaan seesaminsiemeniä. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 min.
Tarjoiluvaiheessa leikkaa limetti 12 ohueksi lohkoksi ja pujota lohkot varrastikkujen päihin. Näin jokainen ruokailija voi itse puristaa kebakoille limetinmehua mausteeksi.

Jätä kommentti