Juuresten pelastuspihvit

Lähiaikoina olen tullut tehneeksi kasvispihvejä lähinnä erilaisista kasvisproteiineista, kuten soijarouheesta, härkiksestä ja kasvisjauhiksesta. Näin ihan perinteiset kasvispihvit ovat jääneet miltei tyystin unohduksiin. Nyt kuitenkin jääkaapin vihanneslaatikosta kurkisteli sen verran suuri parhaat päivänsä nähneiden juuresten armeija, että päätin valmistaa vanhoja kunnon raastepihvejä.

Näistä tulikin muuten oikein hyviä. Kun vähän jaksaa kuoria ja raastaa on valmistaminen pitkälti siinä. Tällä kertaa uuni hoiti paistamisenkin, joten homma sujui siltäkin osin täysin vaivatta. Pannulla paistosta syntyvää rapeutta pihvit eivät näin tietenkään saa osakseen, mutta mielestäni sekään ei haitannut. Juusto sitoi ainekset hyvin yhteen ja toi mukavasti lisämakua. Pitääpä siis pitää tämä perinteinen tapa paremmin mielessä.

Juuresten pelastuspihvit

12 kpl

1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 iso porkkana
70 g perunaa
300 g lanttua
0,5 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
100 g juustoa maun mukaan

(Lisäksi:
jogurttikastiketta)

Silppua sipuli ja valkosipuli hyvin pieneksi. Raasta muut kasvikset mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste ja siirrä kulhoon. Lisää grahamjauhot, suola, mustapippuri ja kananmuna. Sekoita hyvin. Raasta juusto ja lisää taikinaan.
Nostele taikinasta lusikalla kasoja leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Muotoile pihveiksi ja paista 225-asteisessa uunissa 25-30 min. kunnes pinta on ruskistunut hieman.
Tarjoile esimerkiksi jogurttikastikkeen kera.

Jätä kommentti