Täytetyt minipaprikat

Vaikka täytetyt paprikat kuuluvat meillä säännöllisesti toistuviin vakioaterioihin, en ollut aiemmin kokeillut täyttää minipaprikoita. Nyt kokeilin ja nepä olivatkin hauska tuttavuus, sopisivat mainiosti esimerkiksi cocktailhenkisten illanistujaisten noutopöytään. Kun kaksi täytettyä minipaprikaa taas nostaa päällekkäin, syntyy paprikapurilainen, joita ainakin meillä lapset pitivät hauskoina ilmestyksinä.

P.S. Täyte toimii hyvin myös sellaisenaan esimerkiksi pastan tai riisin kera.

Täytetyt minipaprikat

10-20 pientä paprikapurilaista
Huom! Täytettä tulee paljon, enkä itse ole koskaan tainnut käyttää sitä kokonaan paprikoiden täyttämiseen, vaan olemme syöneet osan pastan kanssa. Jos kuitenkin käytät koko täytteen ja lisäät näin ollen myös riisiä ja fetaa enemmän, saat annoksesta reilun määrän paprikapurilaisia.

10-20 minipaprikaa

Täyte:
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
400 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyrettä
1 rkl lihafondia / 1 lihaliemikuutio
2 rkl (punaista) balsamicoa
2 dl punaviiniä
1 rkl sokeria
mustapippuria
(suolaa)
2 rkl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua timjamia

Lisäksi:
2-4 annosta pitkäjyväistä puuroutumatonta riisiä
100-200 g fetajuustoa
1,5-3 dl juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuori ja paloittele porkkanat kuutioiksi.
Paista jauheliha pannulla kypsäksi. Lisää porkkanat, sipuli ja valkosipuli, laita levyn lämpö miedommalle ja kuullota muutama min.
Lisää loput ainekset ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 min. Kastikkeen maku paranee entisestään pitkän haudutusajan myötä.
Keitä kastikkeen kypsyessä riisit pakkauksen ohjeen mukaan.
Halkaise minipaprikat pituussuunnassa ja poista mahdolliset siemenet.
Sekoita täytteen sekaan riisi ja feta.
Annostele täyte paprikanpuolikkaiden sisään ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 25 min. kunnes ne ovat sopivasti kypsyneet.
Nosta paiston jälkeen paprikan puolikkaat takaisin päällekkäin, jolloin syntyy hauskoja paprikapurilaisia. Voit tarjoilla puolikkaat myös sellaisinaan pienempinä cocktailpaloina.

Jätä kommentti