Ihan tavallinen – ja ihan paras – kaalilaatikko

Kaaliruoat kuuluvat yksiin ehdottomista arkiruokasuosikeistani. Siitä huolimatta niitä tulee tehtyä äärettömän harvoin. Ehkäpä siitä syystä, että muut perheemme jäsenet eivät innostu kaalista ihan minun tapaani ja saan useimmiten nautiskella kaaliaterioitani itsekseni.

Poikkeus vahvisti jälleen kerran säännön, kun onnistuin kaalilaatikolla vakuuttamaan perheeni. Neiti-Kokkia lukuun ottamatta kaikki muut pitivät sitä maukkaana. No, Neiti tosin nirsouksissaan ei suostunut edes maistamaan ja Pikku-Kokille markkinoin ruoan ovelasti jauheliha-riisilaatikkona, jonka päälle kuului sujauttaa punaviinimarjahyytelöä. Tämä toimi ja nyt puhumme kiertelemättä jo kaalilaatikosta.

Siis suosittelen ja tulen varmasti tekemään uudestaankin. Kaalikääryleet saivat tästä oivan vastustajan, vieläpä helpommin valmistuvan.

Kaalilaatikko

6 annosta

1 kg keräkaalia
1 sipuli
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
400 g jauhelihaa
2 tl meiramia
mustapippurirouhetta
3 rkl siirappia
1 dl puuroriisiä

Pinnalle:
1 rkl voita

Lisäksi:
puolukkahilloa (Me kokeilimme tällä kertaa punaviinimarjahyytelöä ja se toimi loistavasti niin ikään.)

Silppua kaali ja sipuli. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola, kaalit ja sipuli. Sekoittele silloin tällöin. Anna kiehua puolisen tuntia.
Ruskista kaalin kiehuessa jauheliha. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhe ja siirappi kypsän kaali-sipulin joukkoon.
Voitele uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.

Jätä kommentti