Puolukkaiset soijarouhepyörykät

Nyt, kun puolukka-aika alkaa pikkuhiljaa olemaan ohitse ja marjastajien pakastimissa pienet punaposket odottelevat innoissaan käyttöönpääsyä, on hyvä aika jakaa mielenkiintoinen puolukkaidea. Reseptin puolukkasurvoksella rikastettuihin soijarouhepyöryköihin bongasin Ruoka-alkemisti-blogista ja ihastuin ajatukseen heti.

Lopputulos oli mielestäni mainio. Puolukan kirpeys ja paprikan savuisuus muodostivat tavallisuudesta poikkeavan makuparin, jota kannattaa ilman muuta testailla.

Nämä pyörykät voi mainiosti valmistaa uunissa, joten sopiva lisäke, esimerkiksi perunamuusi, valmistuu kivasti siinä sivussa.

Puolukkaiset soijarouhepyörykät

10-15 kpl

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
3 dl soijarouhetta + vettä turvotukseen
1,5 dl puolukkasurvosta
1,25 dl kikherne- tai vehnäjauhoja
1 rkl balsamicoa
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
0,5 rkl savupaprikajauhetta
1 tl basilikaa
1 tl yrttisuolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja lisää pannulle soijarouhe. Lisää vettä pannulle pienissä erissä, kunnes soijarouhe on turvonnut. Yhteensä vettä tarvitaan noin pari desilitraa. Älä lisää vettä liikaa, ettei pannulle jää nestettä. Siirrä seos kulhoon.
Puolukkasurvoksen rakenne vaikuttaa vahvasti pyöryköiden tasaisuuteen eli mitä sileämpiä pyöryköitä haluat, sitä sileämmäksi myös puolukat pitää survoa. Lisää soijarouheen sekaan puolukkasurvos ja sekoita hyvin. Lisää sitten jauhot sekä mausteet ja sekoita taikina käsin.
Muotoile taikinasta pyörykät ja paista niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 min.

Jätä kommentti