Rapeat uunimuikut

Rakastan kalaruokia. Siitäkin huolimatta olen kalakokkina jonkin verran arka – tai ainakin useimmiten tulen valinneeksi enemmän ja vähemmän samankaltaisia kalaruokia. Lohta, lohta ja vielä vähän lohta. No, toki välillä jotain muutakin. Kuten muikkuja, jotka tällä kertaa valmistuivat helposti uunissa.

Täytyy myöntää, että resepti vähän epäilytti – sillä hyvät muikuthan tietysti pitäisi paistaa voissa pannulla – mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta hyvä, rapea ja maukas. Kaikkein eniten minua kuitenkin ilostutti se, kuinka hyvin muu perhe otti muikkuni vastaan. Ne popsittiin pikapikaa, Neiti-Kokki tosin vaati saada omat yksilönsä ”hännättöminä”.

Kannattaa siis ilman muuta kokeilla. Rinnalle vielä sitruuna- tai kurkkumajoneesia ja se on sitten siinä, aivan mainio tapas tai alkuruoka. Pääruoka-annos taas syntyy, kun vierelle asetellaan esimerkiksi perunamuusia. Monipuolistakin kaiken lisäksi.

Rapeat uunimuikut

4 annosta

400 g perattuja muikkuja
8 hapankorppua
1 dl ruisjauhoja
0,5 tl rouhittua valkopippuria
1 tl suolaa
50 g voita
1 dl oliiviöljyä

Lisäksi:
sitruuna- tai kurkkumajoneesia
perunamuusia

Hienonna hapankorput tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää hapankorppumurun joukkoon ruisjauhot, valkopippuri ja suola. Pyörittele muikut seoksessa kauttaaltaan.
Sulata voi. Kaada voi ja oliiviöljy leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pyörittele muikkuja voi-öljyseoksessa varovasti ettei jauhotus irtoa ja asettele muikut tasaisesti pellille. Voit kaataa ylijääneet hapankorppuseokset muikkujen päälle.
Paista 210-asteisen uunin yläosassa noin 15 min. kunnes muikut ovat kullanruskeita. Käännä muikut kerran paiston puolivälissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s