Avokadoa piirakassa? Oi kyllä!

Ex-tempore -valintana ostoskoriini tiensä löytäneet kasvispohjaiset Like Chicken Fillet -palaset innostivat kokeilemaan hieman erilaista piirakkaa. Tavanomaisesta poikkeavan siitä teki avokado, jota yleensä olen tottunut syömään kylmänä, mutta joka tällä kertaa paistettiin osana piirakan täytettä.

Piirakasta tuli hyvää, joskin myönnettävä on, että ensimmäinen kosketukseni mainittuihin LikeMeat -tuoteperheen tuotteisiin oli jokseenkin oudoksuva. No, minun mielestäni paistetut ja paloiksi leikellyt ”kana”palat maistuivat currytahnalla maustettuina ihan hyviltä, loppuperhe taitaa vaatia vielä hiukan totuttelua kyseiseen tuotteeseen.

Joka tapauksessa uskallan suositella piirakkaa – joko broilerilla tai sen kaltaisella valmisteella varustettuna, valitse itse.

Kasvissyöjän avokado-”kana”piirakka

Vuoallinen (ø 24-26 cm)

Pohja:
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
(Tai jotain muita jauhoja, ”pussinpohjapiirakoista” tulee usein parhaita.)
100 g voita
1,5 dl juustoraastetta

Täyte:
180 g Like Chicket Fillet -kasvipohjaista fileetä
1 punasipuli
1 rkl currytahnaa (tai maun mukaan)
0,5-1 tl rouhittua pippurisekoitusta
1-2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
2 tl rakuunaa
1 dl parmesanraastetta

Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Kuutioi voi ja nypi se jauhojen ja juustoraasteen kanssa kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voideltuun vuokaan.
Paloittele fileet, kuori ja silppua punasipuli. Paista fileepalat pannulla, lisää joukkoon sipuli ja anna sen kuullottua. Mausta currytahnalla ja pippurilla.
Kuori ja viipaloi avokadot. Pirskottele sitruunamehua viipaleille.
Sekoita ruokakerma, kananmuna, rakuuna ja parmesan.
Kokoa piirakka. Itse tykkään laittaa piirakoihin kerma-kananmunaseoksen alimmaiseksi, jolloin lopputulos on mielestäni kivemman näköinen, mutta voit hyvin kaataa seoksen myös perinteiseen tapaan piirakan pinnalle. Jos valitset minun tapani, muista tarkkailla paistuvaa piirakkaa ja peittää se tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Kaada kerma-kanamunaseos piirakkapohjalle. Painele seuraavaksi vuokaan avokadoviipaleet ja nostele päällimmäiseksi ”kana”-sipulipaistos.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Tarkkaile piirakan pintaa. Jos se tummuu liikaa, peitä piirakka loppuvaiheessa foliolla.

Jätä kommentti