Vielä on sitrusten sesonkia jäljellä: greippimarinoitua broileria greippi-kermakastikkeessa

Tähän aikaan vuodesta, kun sitrushedelmät ovat parhaimmillaan, tulee niitä tietysti syötyä eniten. Useat niistä ovat todellista herkkua ja ihanan makeat veriappelsiinit, muhkeat pomelot ja lasten ikisuosikit, mandariinit, popsitaankin ihan sellaisinaan. Itse asiassa täytyy myöntää, että hiukan vierastan sitrushedelmien käyttöä ruoanlaitossa mehua ja kuorta lukuunottamatta. Lämpimät appelsiininpalaset eivät erityisemmin innosta.

Mutta kuten sanottua mehulla ja kuorella saa aikaan paljon hyvää – kuten vaikkapa greippimarinoitua broileria greippi-kermakastikkeessa. Yksinkertaisuudestaan huolimatta reseptillä syntyy vallan maukas ateria, vaikka ne ihan ”tavalliset” keltaiset greipit eivät yleisesti ottaen omaa herkkuani olekaan.

Nappaa resepti talteen. Sopii muuten kiireiseenkin arki-iltaan.

Greippimarinoitua broileria greippi-kermakastikkeessa

4 annosta

4 broilerin fileetä
voita/öljyä/voi-öljyseosta paistamiseen

Marinadi:
0,5 dl tuorepuristettua greippimehua (noin puolikas greippi)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 limen kuori
2 rkl kalakastiketta (korvaaminen soijakastikkeella onnistuu mainiosti)
2 rkl hunajaa

Kastike:
1 greipin mehu
2 rkl soijakastiketta
2 dl ruokakermaa

Aloita marinoimalla fileet hyvissä ajoin. Voit hyvin tehdä sen jo edellisenä iltana, mutta anna lihan marinoitua vähintään tunnin ajan.
Sekoita kulhossa greippimehu, kuorittu ja silputtu sipuli ja valkosipuli, hyvin pestyn limen raastettu kuori, kalakastike ja hunaja.
Kaada marinadi lihan päälle ja anna tekeytyä rauhassa.
Paista marinoituihin fileisiin kaunis pinta ruskistamalla ne voissa, öljyssä tai voin ja öljyn seoksessa pannulla. Nosta fileet sivuun odottamaan.
Sekoita pannulla greippimehu, soijakastike ja ruokakerma. Pane fileet takaisin pannuun ja anna niiden hautua kastikkeessa kypsäksi noin 20 min. Jos kastike broilereiden kypsyttyä kaipaa vielä sakeutusta, anna sen kiehua hetki kasaan.

Jätä kommentti