Jauheliha-kukkakaalilaatikko

Nyt kun olen keksinyt, että lapsethan syövät oikeastaan mitä vaan, kun päälle saa laittaa puolukkahilloa, olen ottanut tilaisuudesta vaarin ja valmistanut erilaisia kaalilaatikkoja.

Seuraava kukkakaali-jauhelihalaatikko tosin olisi varmasti kelvannut jopa ilman hilloa – koska kukkakaali – mutta toimiihan se nyt ihan mainiosti juuri puolukkahillon kanssa. Reseptin löysin Tinskun keittiöstä ja tulen ilman muuta korvamerkitsemään sen itselleni jatkokäyttöä varten. Ensi kerralla ajattelin kokeilla kasvisversiota soijarouheesta ja nakata sekaan myös nipun lehtikaalia. Mausteita tässä ehkä myös saisi olla hiukan ohjeistusta enemmän. Mutta mainio idea kaiken kaikkiaan.

Jauheliha-kukkakaalilaatikko

4-6 annosta

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
800 g kukkakaalia
400 g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
1,5 dl vettä
1 tl rouhittua mustapippuria
0,75 tl savupaprikaa
2 tl timjamia
1,5 tl basilikaa
1 rkl siirappia
3,5 dl maitoa
2 kananmunaa
juustoraastetta kuorruttamiseen

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi niin, että siitä tulee pientä murumaista silppua. Silppua myös kantaosa ja lehdet pieneksi.
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa myös sipulit ja hieman myöhemmin valkosipulit kuullottumaan. Lisää tomaattipyree, liemikuutio, vesi, mustapippuri, savupaprika, timjami, basilika ja siirappi. Hauduttele hetki.
Sekoita jauheliha ja kukkakaali keskenään. Tarkista maku ja kaada seos uunivuokaan.
Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 min. Lisää pinnalle juustoraastetta ja paista vielä noin 15 min. tai niin kauan, että kukkakaali on riittävän kypsää ja pinta kauniisti ruskettunut.

Jätä kommentti