Kaali-makaronilaatikko

Sekä makaroni- että kaalilaatikko kuuluvat arkiruokien klassikoihin. Kun kaksi hyvää laittaa yhteen, syntyy tietysti vieläkin parempaa. Kaali tuo ruokaan toivottuja kuituja ja terveellisyyttä, makaroni lapsille iloa ja äidille oikeutuksen kutsua tätäkin ruokaa makaronilaatikoksi. Kun pinnalle vielä saa valita makunsa mukaan joko puolukkahilloa tai ketsuppia, on menestys taattu. Tämä ruoka on ilman muuta ansainnut jatkopaikan perheemme arkiruokalistalta. Ja niin, kasvisruokapäiviinkin se sopii, koska jauhelihan tilalta proteiinina käytetään soijarouhetta.

Kaali-makaronilaatikko

3 dl tummaa makaronia
0,5 dl + 2 rkl rypsiöljyä
2 dl soijarouhetta
2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
500 g valkokaalia
1 sipuli
1,5-2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 kananmuna
4 dl ruokakermaa
0,25-0,5 dl siirappia
100 g juustoraastetta

Aloita keittämällä makaronit pussin ohjeen mukaan.
Turvota seuraavaksi soijarouhe. Lämmitä isossa kasarissa 0,5 dl öljyä. Ruskista soijarouhetta hieman ja lisää sitten joukkoon 2 dl vettä noin puolen desin erissä. Kun edellinen loraus on imeytynyt rouheeseen, lisää seuraava. Mausta soijarouhe soijakastikkeella ja siirrä sivuun odottamaan.
Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota paistinpannulla rypsiöljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.
Yhdistä soijarouhe kaali-sipuliseokseen ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa ja lisää ruokakerma sekä siirappi. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 min.

2 vastausta artikkeliin “Kaali-makaronilaatikko

  1. Mikä makuyhdistelmä!! Nam nam… en olis ikinä keksinyt käyttää makaroonia kaalilaatikkoon! Tää on niiiiiin hyvää, ohjeen mukaan tehty, paitsi piti käyttää puolet kermasta Lempi smetanaa 2dl mutta ei se ainakan huonompaa tehnyt. Kaalin juhlaa.

Jätä kommentti