Simppelit kesäkurpitsapihvit, joista teet pienellä tuunauksella juuri omasi makuiset

Kotimaisen kesäkurpitsan kausi alkaa olla parhaimmillaan, joten lienee hyvä aika jakaa jokunen kesäkurpitsaresepti. Yksi omista suosikeistani ovat kesäkurpitsapihvit, jotka syntyvät vain muutamista ainesosista, mutta tuottavat silti mitä parhaimman lopputuloksen, maukkaan ja pannulla paistettaessa myös mukavasti rapsakan. Itse olen viime aikoina paistanut näitä niin ikään uunissa, jolloin rapeudesta on tietysti tingittävä, mutta ovat nämä hyviä niinkin – ja melko paljon vaivattomampia. Juustoja vaihtelemalla pihvien makumaailmaan saa valittua itselle sopivia sävyjä ja osan kesäkurpitsasta voi korvata vaikkapa parsakaalilla tai porkkanalla.

Kohta ovat kaikki puutarhat kesäkurpitsoja pullollaan, joten reseptien keräily ei liene lainkaan huonompi idea.

Kesäkurpitsapihvit

12 kpl

1 iso kesäkurpitsa/1 pienempi kesäkurpitsa, parsakaalia ja/tai porkkanaa
1 sipuli
1 tl kuivattua/1 rkl tuoretta timjamia
150 g cheddaria/halloumia/fetaa
öljyä kuullottamiseen ja paistamiseen
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
pippurisekoitusta

Pese ja raasta kesäkurpitsa keskikokoisella terällä. Raasta joukkoon myös muut mahdolliset kasvikset. Siirrä raaste siivilään, anna valua hetki ja painele lopuksi ylimääräinen neste pois.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna mahdollinen tuore timjami. Raasta cheddar tai halloumi, fetan voit murustella suoraan taikinaan.
Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna seoksen tekeytyä hetki.
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy ja nostele ruokalusikalla pieniä kekoja pannulle. Kypsennä pihvit molemmin puolin.
Voit paistaa pihvit myös uunissa. Paista niitä tällöin 200-asteisessa uunissa noin 20-25 min.

2 vastausta artikkeliin “Simppelit kesäkurpitsapihvit, joista teet pienellä tuunauksella juuri omasi makuiset

  1. Pitää nyt välittömästi kaupassa käydessäni ostaa tarpeet, että on kun aloitan ruokien laiton. Ei aina ole kermaa, valkosuklaata ym. Sekös harmittaa, kun ei kaikkea ole. Nuo reseptit aloitan tänä päivänä tehdä👍👍

Jätä kommentti