Sweet chili -kaalilaatikko haastaa hienosti perinteisen

Kaaliruoat lukeutuvat monesti suosikkeihini, niin perinteiset kuin uudetkin muunnelmat. Vielä kun varhaiskaaliaikaa taitaa olla hitunen jäljellä, jaan teille kivan kaalilaatikkoidean, jossa kaali saa rinnalleen makeaa paprikaa ja joka maustetaan perinteisten makujen sijaan sweet chili -kastikkeella. Olen ennenkin todennut, että sweet chili ja kaali muodostavat mainion makuparin, joka toimii tälläkin kertaa. Jauhelihan sijaan käytin laatikkoon soijarouhetta ja tein siitä muutenkin vegaanisen version.

Suosittelen kokeilemaan; perinteinen kaalilaatikko on tietysti aina ykkönen, mutta tämä vaihtoehto haastaa hienosti.

Sweet chili -kaalilaatikko

4 annosta

0,5 dl rypsiöljyä, lisäksi kuullottamiseen
2 dl soijarouhetta
2 dl + 2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
0,5 rkl savupaprikajauhetta
1 kg kaalia
1 rkl margariinia
1-2 suippopaprikaa
1 sipuli
0,5 dl sweet chili -kastiketta
mustapippuria myllystä
1 rkl (vaahtera)siirappia
0,5-1 kasvisliemikuutio

Aloita turvottamalla soijarouhe. Lisää pannulle 0,5 dl öljyä ja paista soijarouhetta pari minuuttia. Lisää 2 dl vettä muutamassa osassa välillä sekoittaen. Vesi imeytyy soijarouheeseen ja rouhe turpoaa. Mausta soijakastikkeella ja savupaprikajauheella. Siirrä soijarouhe sivuun odottamaan.
Leikkaa kaali suikaleiksi. Kuumenna kasarissa margariini ja paista kaalit pehmeiksi.
Kaada kaalit suureen astiaan.
Pilko paprikat, kuori ja silppua sipuli. Kuullota kasvikset öljyssä ja sekoita ne kaalin joukkoon. Lisää seokseen myös turvotettu soijarouhe. Annostele öljyttyyn uunivuokaan.
Mittaa pannulle 2 dl vettä, sweet chili -kastike, mustapippuri ja siirappi. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kiehauta ja kaada liemi vuokaan kaaliseoksen seuraksi. Tarkista, että lientä imeytyy joka paikkaan.
Paista kaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa 45-60 min.

Jätä kommentti