Tavallista parempi nakkikeitto

Silloin tällöin, aika lailla äärimmäisen harvoin, tulee sellainen nakkikeitto-olo. En erityisemmin edes välitä nakeista, mutta silti edellä mainitun nakkikeitto-olon vallatessa keittelen kattilallisen sellaista. Lapset ovat näinä päivinä innoissaan.

Tämän kertainen keitto onnistui mainiosti, oli täyteläistä, maukasta ja runsaiden kasvisproteiinien ansiosta ravitsevaa. Tätä voisi harkita valmistavansa jopa ilman nakkeja. Jos ruokailijat pitävät tulisesta, tomaattimurskan voi vaihtaa sen chiliä sisältävään versioon ja tarvittaessa hienontaa joukkoon vielä chilipalonkin.

Tätä tavallisesta poikkeavaa nakkikeittoa kannattaa ilman muuta kokeilla heti, kun nakkikeitto-olo iskee.

Nakki-linssikeitto

6 annosta

250 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
5-6 dl kasvislientä
400 g tomaattimurskaa (Valitse chiliversio, jos haluat ruokaan tulisuutta.)
1 tlk kikherneitä/papuja suolaliemessä
1 tlk vihreitä linssejä suolaliemessä / 1 dl kuivattuja vihreitä linssejä (Jos valitset kuivatut linssit, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi ja siivilöi keitinliemestä keittoon ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa.)
1 rkl meiramia
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(1 punainen chilipalko)
350-400 g nakkeja
tuoretta persiljaa

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon paprikat ja jatka hetki kuullottamista.
Lisää joukkoon tomaattipyree, kasvisliemi ja (chili)tomaattimurska.
Valuta ja huuhdo kikherneet ja linssit siivilässä. Lisää ne keittoon. Lisää kuitenkin kuivatut, valmiiksi keittämäsi linssit vasta myöhemmin.
Mausta keitto meiramilla, suolalla ja pippurilla. Jos haluat lisää tulisuutta, hienonna joukkoon chilipalko, (josta siemenet on poistettu). Anna keiton kiehua vielä noin 10 min.
Leikkaa nakit paloiksi ja paista ne pannulla. Lisää nakit keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Hienonna joukkoon tuoretta persiljaa.

Jätä kommentti